Sözleşmeli öğretmen eş durumu tayini isteyebilir mi?

Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Yusuf Tekin sözleşmeli öğretmenlerin merak ettiği eş durumu tayini ile ilgili açıklamada bulundu. Sözleşmeli öğretmen eş durumu tayini isteyebilir mi?

MEB müsteşarı Yusuf Tekin özel bir haber kanalına konuk olarak açıklamalarda bulundu. Sözleşmeli öğretmenlik uygulamasının devam edeceğini ve bu öğretmenlerin ihtiyaç olduğunu belirten Yusuf Tekin, sözleşmeli öğretmenlerin merak ettiği eş durumu tayini konusuna da son noktayı koydu. İşte MEB müsteşarı Yusuf Tekin’den önemli açıklamalar..

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’ın göreve başlaması ile birlikte yıllar önce kaldırılan sözleşmeli öğretmen ataması tekrar uygulamaya sokuldu. Ekim 2016 öğretmen atamasında ilk sözleşmeli öğretmen ataması gerçekleştirildi. Bakan Yılmaz ve MEB yetkilileri tarafından yapılan açıklamalarda öğretmen tutulamayan yerlerde öğretmenlerin daha fazla kalıcı olmaları için sözleşmeli öğretmen atamasını yaptıkları açıklandı. Sözleşmeli öğretmenlerin özlük hakları ile kadrolu öğretmenlerin özlük hakları arasında fark olmayacak denilse de atama haklarında büyük farklar ortaya çıktı.

Sözleşmeli öğretmen eş durumu tayini isteyebilir mi?

Eğitim öğretim yılının sona ermesinin ardından yeni dönem için tayin maratonu başladı. Ağustos 2018 özür atamaları ile başta eş durumu olmak üzere sağlık, eğitim gibi özürlerle atama tercihleri yapılacak. Ancak bu tayin fırsatları sözleşmeli öğretmenler için sağlanmıyor. Sözleşmeli öğretmenlerin eş durumu da Tekin’e en çok sorulan sorulardandı. Tekin sözleşmeli öğretmenlere karı koca öğretmen olmaları haricinde eş durumu hakkı verilmediğini hatırlattı. Eşlerin her ikisinin öğretmen olması durumunda ise ihtiyacın fazla olduğu yerde aile bütünlüğünün sağlanacağını söyledi. Tekin bu açıklamaları ile sözleşmeli öğretmenlerin beklediği eş durumu tayini hakkında bir değişiklik olmadığını ve uygulamaya aynen devam edileceğini aktarmış oldu.

Sözleşmeli öğretmenli nedir, şartları nelerdir?

-Sözleşmeli öğretmen olarak atanacak adaylar 6 yıl süre ile atandığı yerde kalmakla yükümlüdür. Bunun nedeni olarak öğrencilerin her yıl farklı bir öğretmenle karşılaşmamalarının önüne geçmek.

-Sözleşmeli öğretmenler diğer öğretmenler gibi görev süresi sürekliliğine sahip değildir. Sözleşmeleri her yıl yenilenir, sözleşmesi yenilenmeyen öğretmenler görevden ayrılmış sayılırlar.

-Sözleşmeli öğretmenin görev yaptığı ilçede ve ilde o branştan açık yoksa norm fazlası sayılacak öğretmenin sözleşmesi feshedilecek.

Sözleşmeli öğretmen atamaları nasıl yapılıyor?

Sözlü sınavda başarılı olanların atamaları, tercihleri de dikkate alınarak sözlü sınav puanı üstünlüğüne göre elektronik ortamda gerçekleştirilecektir. Adayların puanlarının eşitliği hâlinde KPSS puan üstünlüğü dikkate alınacak, eşitliğin devamı hâlinde atanacak aday bilgisayar kurası ile belirlenecektir.

Sözleşmeli öğretmen atamasında istenilen belgeler neler?

1) Son altı ay içinde çekilmiş vesikalık fotoğraf (6 adet)

2) Mal bildirimi (il millî eğitim müdürlüklerinden temin edilecektir)

3) Elektronik Başvuru Formunun onaylı örneği

4) Başvuru esnasında Pedagojik Formasyon Belgesi yerine resmî yazı ibraz edenlerden Pedagojik Formasyon Belgesi

5) Sağlık durumu yönünden öğretmenlik görevini yapmasına engel bir durumu olmadığına dair tam teşekküllü bir hastaneden alınacak sağlık kurulu raporu

Ümit Özdağ'ın savunması ortaya çıktı Türkiye’nin ilk “İklim Kanunu” hazırlanıyor Altın tüm zamanların rekorunu kırdı Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bolu'da Gültekin ailesinin cenazesine katıldı! Kredi kartı harcamaları iki katına çıktı! Bir yılda yüzde 86'lık artış Otel yangınında hayatını kaybedenler son yolculuklarına uğurlanıyor