Tesla’nın yeni robotu Optimus tanıtıldı

Tesla, "We, Robot" etkinliğinde tanıttığı Optimus robotuyla endüstriyel ve gündelik işlerde devrim yaratmayı hedefliyor. Elon Musk, robotun insan iş gücünü önemli ölçüde dönüştüreceğini ve fiyatının 20.000 ila 30.000 dolar arasında olacağını açıkladı.

Tesla, merakla beklenen "We, Robot" etkinliğinde Optimus adlı insansı robotunu tanıttı. CEO Elon Musk, Optimus'un sıradan insan görevlerini yerine getirebileceğini ve özellikle endüstriyel alanlarda fiziksel iş gücünü dönüştüreceğini söyledi.

Musk, Optimus’un potansiyelini "her şeyi yapabilecek" şeklinde ifade ederken, robotun uzun vadede fiyatının 20.000 ila 30.000 dolar (yaklaşık 680.000 ila 1.020.000 TL) arasında olacağını belirtti​.

Optimus'un Görevleri: Gündelik İşlerden Endüstriyel İşlere Optimus, yürüyebilme, paket taşıma, çamaşır katlama gibi gündelik işleri yapabilmenin yanı sıra, fabrikalarda tekrar eden ve monoton işleri devralabilecek şekilde tasarlandı. Tesla, bu robotların ileride milyonlarca üretileceğini ve üretim süreçlerinde devrim yaratacağını öngörüyor​.

'GELECEKTE ÇOK DAHA KARMAŞIK GÖREVLERİ YERİNE GETİRECEK'

Etkinlikte robot, basit görevler olan el sallama, bardak taşıma ve taş-kağıt-makas oynama gibi becerilerini sergiledi. Elon Musk, Optimus’un gelecekte çok daha karmaşık görevleri yerine getireceğini vurguladı. Tesla, bu insansı robotun üretim kapasitesini artırmayı ve 2026 itibariyle ticari kullanıma sunmayı hedefliyor​.

Bu gelişmeler, Tesla’nın otomasyon ve robotik alanındaki geleceğe dönük vizyonunun bir parçası olarak görülüyor. Optimus’un yalnızca endüstriyel işlerde değil, aynı zamanda ev işlerinde de kullanılabileceği belirtiliyor.

Ayhan Bora Kaplan davasında istenen cezalar belli oldu İlaç krizi kronik hale geldi Bin 500 kişiyi 1,2 milyar lira dolandırdılar 2024 Nobel Barış Ödülü sahibini buldu Merkez Bankası'ndan dolar, faiz, enflasyon tahmini Sevgi Gülden Yalçıner 16 gündür kayıp