UNICEF, Suriyeli çocuklara yardım için oyun oynatacak

UNICEF, Suriyeli çocuklara yardım etmek için bilgisayar oyunu oynayacak bir ekip kurdu. Oyun oynandıkça kripto para Ethereum madenciliği yapan sistem sayesinde Suriyeli çocuklara maddi kaynak üretilecek.

Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu, kısaca UNICEF tarafından başlatılan pilot projeyle Suriyeli çocukların ihtiyaçları için gereken fon, kripto para birimi Ethereum üzerinden toplanacak.

Bitcoin'ın ardından piyasa hacmi en yüksek olan kripto para birimi olan Ethereum ile ilişkilendirilecek projede Unicef'in yanı sıra diğer Birleşmiş Milletler teşkilatları da blok zinciri teknolojisiyle destek verecek. Böylelikle yardım toplama kampanyasında büyük bir yeniliğe imza atılmakla kalınmayacak finansal işlemlerdeki şeffaflık da sağlanmış olacak.

Blok zinciri teknolojisi kripto para altyapılarında varlık ve işlemlerin kaydını aracı gerektirmeden tutabilmesi ve doğrulayabilmesi nedeniyle hayati bir teknoloji.

Fiyatlardaki yüksek dalgalanma nedeniyle kripto paraların saygınlığına dair şüpheler olsa da insani yardım organizasyonlarının dev bütçeler ve paranın çabuk sirkülasyonunu gerektiren karmaşıklaşan yapısı nedeniyle büyüme potansiyeli şüphe götürmüyor.

UNICEF ise bu teknolojiden sıra dışı bir yöntemle faydalanacak. Suriyeli çocuklara yardım için kripto para madenciliği yapacak bilgisayar oyunu tutkunlarıyla anlaşan Birleşmiş Milletler şimdiden 900 Euro üretmeyi başardı.

Şu an 62 milyar dolar piyasa değerine sahip olan Ethereum, kripto para piyasalarının rekor kırdığı 2017 sonlarında 100 milyar dolarak yaklaşarak Starbuck gibi pek çok uluslararası şirketi geçmişti ancak Unicef, daha ziyade Ethereum'un dağıtılmış işlem sistemi gibi işleyebilmesiyle ilgileniyor.

Akıllı kontratlar dönemine yol açabilecek şeffaflık, düşük maliyet, hız ve üzerinde mutabık kalınan yerine getirildiğinde yüksek güvenilirliğe sahip olduğu vurgulanan Ethereum daha önce Dünya Gıda Programı (WFP) tarafından yardım amaçlı kullanılmıştı.

Ürdün'deki Suriyeli mültecilere yardım götürmek isteyen Birleşmiş Milletler retine tarayıcılar kullanarak ülkedeki 10 bin Suriyeli göçmenin 1.4 milyon dolar gıda yardımını süpermarketler sayesinde süratle almasını sağlamıştı.

Mülteciler yardıma çabuk ulaşmakla kalmamış WFP de blok zinciri teknolojisi sayesinde para transferinde aracıya ödeyeceği yüzde 3.5 oranındaki komisyonu hesabında tutmuş oldu.

WFP inovasyon direktörü Roberto Opp verim, yarar ve güvenlik anlamında blok zinciri teknoloji sayesinde insanlara ulaşma kapasitesinde etkileyici potansiyel imkanlar olduğunu belirtmişti.

Alım gücü yükselmediği sürece bir anlamı yok Belediyeleri değil kendinizi silkeleseniz daha faydalı olur 2025 yılı asgari ücret rakamı belli oldu İşsizlik maaşı ne kadar oldu? Kazakistan'da yolcu uçağı düştü Çocukların sağlık durumu hakkında açıklama