Uysal: Silinenlerin AK Partili olması rastlantı olamaz

31 Mart seçimlerinde Büyükçekmece’de yaşanan ‘sahte seçmen’ iddialarına değinen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, "Kaydı silinenlerin tamamına yakınının AK Partili olması rastlantı olamaz" dedi.

İstanbul Büyükçekmece Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, Sabah gazetesinden İsa Tatlıcan’ın sorularını yanıtladı.

Büyükçekmece’de yaşanan süreç ile ilgili Uysal, “izim bu hadise ile ilgili şüphelerimiz, tespitlerimiz ve bu bağlamda çalışmalarımız Ocak ayından itibaren başladı. Seçmen listeleri askıya çıktığı anda biz baktık ki AK Partili üyelerimizin önemli bir kısmı listelerde yok. Boş arsalarda, konteyner, ahır, depo olarak kullanılan yerlerde seçmen kayıtları olduğuna dair şikayetler geldi. Teşkilat mensuplarımızın da araştırması ile usulsüz kayıt yapıldığını tespit ettiğimiz 730 civarında seçmenle ilgili itiraz ettik. O itirazlarımızla 710 seçmen silindi. Bunlar ilk etapta tespit ettiklerimiz” açıklamasını yaptı.

‘Ne kadar seçmen kaydırılmış ve silinmiş. Bir rakama ulaşabildiniz mi?’ sorusuna Uysal’ın yanıtı şöyle oldu;

“24 Haziran 2018'den itibaren 6-7 aylık bir sürede çok büyük bir seçmen hareketi var. Seçmen artışı az ancak, seçmen hareketi çok fazla. 24

Haziran'dan 4 Ocak'a kadar 11 bin 954 seçmen kayıttan düşülmüş, 14 bin 254 seçmen ise kaydedilmiş. 24 Haziran seçimlerinde Büyükçekmece seçmen sayısı 172 bin 351 iken, 31 Mart yerel seçimlerinde seçmen sayısı 174 bin 661 olduğuna göre sekiz ayda 2 bin 310 seçmen artmış gibi lanse ediyor CHP. Burada adeta bir suçüstü yakalanmışlıktan kaynaklı çarpıtma çabası var. Son iki yılda ise; oluşturulan sahte adreslere doldur boşalt yapılması yöntemiyle 28.001 seçmen düşülmüş, 33.817 seçmen ise kaydedilmiş. Olağanüstü bir seçmen hareketliliği var.”

Başkan Uysal, ‘Soyadları üzerinden seçmen kayıtlarından silindiği yönünde şüphelerinizi dile getirmiştiniz. Bu konu sosyal medyada çok tartışıldı. Biraz açabilir misiniz, neyi kastettiniz?’ sorusuna, “Büyükçekmece'de kurulduğu günden beri siyaseten AK Parti'de görev almış, açıktan destek vermiş veya parti üyesi olarak çalışan kişilerin ve ailelerinin oy kullanamaması için özel bir çalışma ile seçmen kayıtları silinmiş. Kaydı silinenlerin tamamına yakınının AK Partili olması rastlantı olamaz. Bunun için de bir çalışma yapmış olmalılar. Biz buradan hareketle ilk yöntem olarak AK Parti'ye yakınlığı veya sempatisi ile bilinen kişilerinin soy isimleri üzerinden hareket ettiklerini düşündük. He eğer böyle değilse, daha vahim yöntemler geliyor akla. Mahalle örgütlerindeki görevliler organize bir çalışma mı yaptı, belediyede özel bir birim mi kurdular? Silecekleri AK Partili seçmenleri nasıl belirlemişler, açıklasınlar o zaman…” yanıtını verdi.

Maliye, kayıt dışı ekonomik faaliyetlerin peşinde En fazla at ve eşek eti satılan iller belli oldu Kremlin'den Esma Esad açıklaması Narin cinayetinde 4 sanığın dışında 'korunan' 1 kişi daha var Motorlu Taşıtlar Vergisi'ne büyük zam Türkiye'de öğrenciydi memleketinde bakan oldu