Akaryakıtta yeni dönem: 2025 yılında milyarlarca liralık kayıp önlenecek - Sayfa 9

AKARYAKIT SEKTÖRÜNDE REKABET EŞİTLİĞİNİN SAĞLANMASINA KATKI SAĞLAYACAK

Akaryakıt sektöründe müşteri sadakatini hedefleyen Taşıt Tanıma Sistemi (TTS) programları kapsamında kurumsal ve ticari taşıtlar ile araç filolarına indirim, vadeli ödeme, hediye puanları, yakıt tüketim kontrolü gibi avantajlar sunuluyor. Birden fazla şirketin TTS programına üye olmak istenirse taşıtın yakıt depo girişine firmalara ait birden fazla dijital etiket takılması gerekiyor. Ancak çok yakın mesafede cihazlar birbirinin çalışmasını engellediğinden taşıt sahipleri tek bir programın üyesi olmayı tercih ediyor. 

9 15
 
Akaryakıtta yeni dönem: 2025 yılında milyarlarca liralık kayıp önlenecek - Sayfa 10

Taşıtlar hangi TTS programına kayıtlı ise sadece o şirketin akaryakıt istasyonlarında TTS hizmeti alabiliyor.

10 15
 
Akaryakıtta yeni dönem: 2025 yılında milyarlarca liralık kayıp önlenecek - Sayfa 11

13 BİN İSTASYONA KURULACAK

UTTS kapsamında kurulacak olan merkezi altyapı ile mevcut durumda sadece bir TTS programına üye olma kısıtı ortadan kalkacak. Yurt genelindeki yaklaşık 13 bin akaryakıt istasyonunun tamamında kurulacak olan UTTS altyapısı ile TTS hizmeti sunulan istasyon sayısı 7 binden 13 bin istasyona yükselecek.

11 15
 
Akaryakıtta yeni dönem: 2025 yılında milyarlarca liralık kayıp önlenecek - Sayfa 12

UTTS yükümlüsü olan 8 milyon taşıtın hâlihazırda yaklaşık 2,5 milyonu TTS programlarından faydalanıyor. TTS programları UTTS altyapısı ile bütünleşik bir şekilde çalışacağından bu programlara üye 2,5 milyon taşıtın aldığı hizmetler kesintisiz olarak devam edecek.

12 15