Bitcoin nasıl alınır? Bitcoin nedir? Bitcoin ile nasıl yatırım yapılır? - Sayfa 11

BITCOIN CASH NE KADAR?

1 Ağustos 2017 tarihinde piyasaya 175 Amerikan Doları seviyelerinden giriş yapan Bitcoin Cash, ilk günlerinde hızla büyüyerek 450 doların üstüne çıktı. Sonrasında 300 dolar seviyelerine gerilerken, son dönemde 1.190,78 Amerikan Doları seviyelerinden işlem görmeye başladı.


11 28
 
Bitcoin nasıl alınır? Bitcoin nedir? Bitcoin ile nasıl yatırım yapılır? - Sayfa 12

BITCOIN İÇİN ÖNCE SANAL CÜZDAN OLUŞTURMALI

Bitcoin için öncelikle sanal cüzdan oluşturmanız gerekiyor. Peki nasıl? Sanal cüzdanınızı cep telefonunuzda, bilgisayarınızda ya da internet üzerinde bulunan web servislerinde oluşturabilirsiniz. 


12 28
 
Bitcoin nasıl alınır? Bitcoin nedir? Bitcoin ile nasıl yatırım yapılır? - Sayfa 13

Kişi başına cüzdan sınırı yok, dilediğiniz kadar oluşturabilirsiniz. Üstelik oluşturacağınız cüzdan için özel bilgilerinizi vermenize de gerek yok. Sanal cüzdanla para alabilir, para gönderebilir ve alışveriş yapabilirsiniz.

13 28
 
Bitcoin nasıl alınır? Bitcoin nedir? Bitcoin ile nasıl yatırım yapılır? - Sayfa 14

SANAL CÜZDAN SİSTEMİ NASIL İŞLİYOR?

Bitcoin sisteminde yapılan ödemelerin doğrulanması için açık anahtarlı şifreleme (asimetrik şifreleme), noktadan-noktaya ağ bağlantısı ve proof-of-work gibi teknolojiler kullanılıyor. Bitcoinler ödemeyi yapan adresten alıcı adrese şifrelenmiş olarak imzalanarak gönderilir. Her işlemin ağa duyurulumu yapılır ve blok zincirinde yerini alır. Böylece eklenen bitcoinler birden fazla kere kullanılamaz. 


14 28