Araç alım satımında yeni dönem: Vekaletname için iki kez ödeme yapılacak

Otomotiv dünyasında önemli bir değişikliğe gidiliyor. Araç alım satım ve tescil işlemlerinde vekaleten işlem yapılabilmesi için yeni bir düzenleme hayata geçiriliyor. Bu düzenlemeyle birlikte, vekaletnamenin dijital ortamda kayıtlı olması yeterli olmayacak. İşlem sırasında vekaletnamenin aslı, noter tarafından tasdik edilmiş şekilde hazır bulunması gerekecek.

Araç alım satımında yeni dönem: Vekaletname için iki kez ödeme yapılacak
Son Güncelleme: 31 Ağustos 2024 Cumartesi 12:28
31 Ağustos 2024 Cumartesi 12:25

1 Eylül itibariyle araç alım satım işlemlerinde önemli bir değişikliğe gidiliyor. Türkiye Noterler Birliği'nin aldığı karar doğrultusunda, vekaleten yapılacak işlemlerde dijital ortamda kayıtlı olan vekaletnamenin aslı, noter huzurunda bulunmak zorunda. Noterler, sistemde kayıtlı olan vekaletnamenin bir kopyasını çıkarıp tasdik edecek ve bu işlem için ek bir ücret talep edecek. Yani vatandaşlar, aynı vekaletname için iki kez ödeme yapmak durumunda kalacak.

Türkiye Noterler Birliğinde alınan kararı otomotiv yazarı Emre Özpeynirci sosyal medya hesabından duyurdu.

"VEKALETNAME ÖRNEĞİ ÜCRETLENDİRİLECEK"

Özpeynirci paylaşımında düzenlemeye ilişkin detayları şöyle paylaştı:

"Türkiye Noterler Birliği, 1 Eylül'den itibaren vekâleten yapılacak araç alım, satım ve tescillerinde e-imzalı olarak Noter Paylaşım Sistemine (TNBBS) kayıtlı olsa bile vekâletname aslı yanında olmaması halinde sistemden çıkarttığı vekâletname örneğini tasdik ederek ücretlendirip, makbuz kestikten sonra araç alım satım ve tescil işlemlerini yapacak. Yani hali hazırda sistem üzerine tanımlanmış vekâletnameye ikinci kez para ödeyeceğiz. Hani dijitalleşmiştik, hani herşey e-devlet üzerinden yapılıyordu."

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar