FETÖ’nün güncel yapılanmasına darbe! Adil Öksüz’ü kaçıranlar yakalandı

İstanbul Emniyet'inin FETÖ'nün güncel yapılanmasına yönelik operasyonda FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimini koordine eden sözde TSK Türkiye İmamı firari Adil Öksüz'ün yurt dışına kaçmasına yardım eden şüpheli yakalandı.

FETÖ’nün güncel yapılanmasına darbe! Adil Öksüz’ü kaçıranlar yakalandı
Son Güncelleme: 26 Ağustos 2024 Pazartesi 12:59
26 Ağustos 2024 Pazartesi 12:45

İstanbul Beylikdüzü'nde geçtiğimiz günlerde polis uygulama noktasında durdurulmak istenen araç kaçmaya başlayınca polis peşine düştü. Polisin yakaladığı araçtaki 2 kişi indirilirken aracı kullanan şüpheli, araçla ters istikamete dönerek kaçtı. Yakalanan şüpheliler Cihat Y. ve Ahmet H'nin FETÖ firarisi oldukları tespit edildi.

YURT DIŞINA FİRAR ŞEBEKESİ ÇÖKERTİLDİ

100'e yakın kamera görüntüsünü inceleyen polis, aracı kullanan Adem B'yi de operasyonla yakaladı. Adem B'nin de Hava Kuvvetleri Komutanlığı'nda "binbaşı" rütbesiyle FETÖ iltisağı nedeniyle ihraç edildiği saptandı.

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen 3 FETÖ firarisi de tutuklandı. Şüphelilerin FETÖ'nün güncel yapılanmasında örgüt üyelerini Gaybubet evlerine yerleştirdikleri ve yurt dışına firarlarına yardım ettikleri belirlendi.

ADİL ÖKSÜZ'ÜN KAÇIŞINA YARDIM ETTİ

FETÖ'nün sözde Amasya İl İmamı olduğu öğrenilen Cihat Y'nin, FETÖ'nün TSK sözde Türkiye İmamı "Namık" kod adlı firari Adil Öksüz'ün yurt dışına kaçmadan önce Üsküdar'da bir hafta kadar saklandığı evde Öksüz ile birlikte kaldığı, "Rüştü" kod adlı bir başka FETÖ üyesi ile Öksüz'ü buradan araçla alarak, kaçmasına yardım ettiği ortaya çıktı.

8 YILDIR FİRARDAYDI

Edinilen bilgilere göre Cihat Y. FETÖ'nün "Askeri Mahrem Yapılanması" içerisinde Hava Harp Okulu Yapılanması'nda Genel Müdür (FETÖ içerisinde Abi, Bölge Talebe Mesulü, Büyük Bölge Talebe Mesulü, Doktor ve Ser Doktor görevlerindeki kişilerden sorumlu üst düzey sorumlu) konumunda görev yapıyordu.

8 yıldır firarı olan Cihat Y, aynı zamanda FETÖ'nün kriptolu mesajlaşma uygulaması Bylock kullanıcısıydı. Örgüt içinde "Bahadır-Oğuz-Cahit" kod isimlerini kullanıyordu. Firarda olduğu süre zarfında FETÖ'nün güncel yapılanmasında görev aldı.

FİRARLARI ORGANİZE EDEN İSİM

Kapatılan Bank Asya'da da hesabı bulunan Cihat Y'nin geçmişte FETÖ ile iltisaklı kurumlarda "Öğretmen" olarak çalıştığı belirlendi.

Cihat Y'nin FETÖ'ye bağlılıklarını devam ettiren kişilerin ülkemizde saklanmaları için Gaybubet Evi temin etme, FETÖ firarilerinin yurt dışına kaçma faaliyetlerini takip ve organize etme görevlerini yürütüyordu.

"Anayasal Düzeni Ortadan Kaldırmaya Teşebbüs Etmek" suçundan ötürü aranan ve FETÖ'nün Güncel Yapılanması içerisinde faaliyetler yürüttüğü iddia edilen Cihat Y'nin geçmiş yıllarda "FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütü" kapsamında adli işlem gördüğü de ifade edildi.

GAYBUBET EVLERİ'Nİ TEMİN ETME İDDİASI

Gözaltına alınan Ahmet H. ise Hava Kuvvetleri Komutanlığı'nda görevli FETÖ Üyesi askeri personellerden sorumlu "Doktor" (Askeri personellerden sorumlu ve ilgilenen Bölge Talebe Mesulü, Büyük Bölge Talebe Mesulü, Öğretmen, Abi konumundaki kişilerden sorumlu) konumunda olduğuna ve FETÖ'nün Askeri Mahrem Yapılanması içerisinde faaliyetler yürüttüğü belirlendi.

Geçmişte "Öğretmen" olan ve Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile meslekten ihraç edilen "Yavuz" kod adlı Ahmet H'nin de FETÖ'nün Güncel Yapılanması içerisinde faaliyetler yürüttüğü ve aktif bir şekilde rol aldığı saptandı.

Cihat Y. gibi onun da Bank Asya'da hesabı bulunuyordu ve Bylock kullanıcısıydı.

FETÖ'den geçmişte işlem gören Ahmet H'nin FETÖ'ye bağlılıklarını ve aidiyet duygularını sürdüren kişilerin saklanmaları için Gaybubet Evi temin etme ve FETÖ Üyeleri'ne yurt dışına kaçma girişimlerinde yardım etme faaliyetlerini takip ve organize ettiği iddia edildi

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar