Araba fiyatlarına zam yasağı geliyor! Otomobil piyasasını tamamen değiştirecek - Sayfa 10

‘YAŞANAN MAĞDURİYETLERİ ORTADAN KALDIRACAK’ 
Son yıllarda internet üzerinden araç değerleme ve anlaşma halinde bu araçları satın alan veya aracılık yapmak suretiyle satışa çıkaran firmalar sektörümüze entegre oldu. Bu süreçte internetten yapılan değerlemede sunulan teklif ile birebir irtibat noktasında yeniden sunulan teklifler arasındaki makas harcanan zaman ve beklenti noktasında mağduriyetlere sebep oluyordu. Bu konu hakkında artan şikayetler ile birlikte Ticaret Bakanlığımız bir düzenlemeye gitti.

Detaylı tüm bilgiler ile ön değerleme yapacak olan firmaların ön teklif ve nihai tekliflerindeki fiyat farkı %5’ten fazla olmayacak. Alınan bu karar son dönemlerde artan ön değerleme ve nihai teklif fiyat makasında yaşanan mağduriyetleri ortadan kaldıracaktır.

10 12
 
Araba fiyatlarına zam yasağı geliyor! Otomobil piyasasını tamamen değiştirecek - Sayfa 11

SIFIR VE İKİNCİ ELDE FİYAT ARTIŞI DURUR MU? 
Otomobil fiyatlarında döviz kuru belirleyici ana faktör. Döviz kurunda değişim olduğu takdirde otomobil fiyatları aynı paralelde etkilenecektir. Öte yandan enflasyon ve maliyetler de otomobil fiyatlarına etki eden diğer faktörler arasında. Tüm koşullar göz önünde bulundurulursa yıl içerisinde otomobil fiyatlarında bir miktar artış görebiliriz.

11 12
 
Araba fiyatlarına zam yasağı geliyor! Otomobil piyasasını tamamen değiştirecek - Sayfa 12

Ancak artışlar olsa dahi geçmiş yıllarda yaşanan fahiş fiyatlama ortamı tekrar yaşanmayacak, fiyat seyri öngörülebilir oranda olacaktır.”

12 12