Maliye harekete geçti: Baklavacı ve şekerciler mercek altında

Hazine ve Maliye Bakanlığı, Kurban Bayramı öncesinde yoğun alışverişin yaşandığı baklavacı, şekerci ve konfeksiyon gibi sektörlerdeki mükellefleri mercek altına aldı. Ülke genelinde gerçekleştirilen bayram denetimlerinde 8 bin 227 mükellef incelemeye tabi tutuldu. Denetimler sonucunda, hatalı KDV oranı uygulaması ve IBAN yoluyla tahsilat gibi kayıt dışı işlemler yapan işletmelere ceza uygulandı.

Maliye harekete geçti: Baklavacı ve şekerciler mercek altında
Son Güncelleme: 18 Haziran 2024 Salı 14:34
18 Haziran 2024 Salı 14:32

Hazine ve Maliye Bakanlığı, Kurban Bayramı öncesinde yoğun alışverişin yaşandığı sektörlerde kayıt dışılıkla mücadele kapsamında denetimler gerçekleştirdi. 11 Haziran'dan bayram arifesi 15 Haziran'a kadar ülke genelinde tatlıcı, şekerci, konfeksiyon gibi sektörlerdeki mükelleflere yönelik bayram denetimleri yapıldı. Gaziantep'teki baklavacılarda da hasılat tespiti yapıldı.

Bayram öncesi dönemde 8 bin 227 mükellef denetime tabi tutuldu. Denetimlerde kayıt dışı hasılat tespitinde bulunuldu, söz konusu mükellefler incelemeye sevk edildi.

HATALI KDV UYGULAMASINA DENETİM

Ekipler, 195 mükellefin hatalı KDV oranı uyguladığını, 357 mükellefin ödeme kaydedici cihaz ve satış yazılım programları arasında entegrasyonun bulunmadığını belirledi. İncelemelerde 13 mükellefin işletmeye ait olmayan POS cihazı kullandığı, 298 mükellefin IBAN yoluyla tahsilat gerçekleştirdiği, 50 mükellefin kayıt dışı faaliyette bulunduğu ve kayıt dışı 18 işçi çalıştırıldığı tespit edildi.

Anılan işletmeler, gerekli işlemlerin yapılması için Sosyal Güvenlik Kurumu'na bildirildi.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar