Bakan Işıkhan'dan SGK borcu açıklaması: Belediyelerden yapılandırma ve taksit başvuruları oldu

Sosyal Güvenlik Kurumu, belediyelerin 96 milyar lirayı bulan borçlarının tahsili için harekete geçmişti. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, SGK borcuna ilişkin, "Belediyelerden yapılandırma, taksit yapma gibi seçenekler doğrultusunda bize başvurular oldu. Sayının gün geçtikçe artacağını düşünüyoruz." dedi.

Bakan Işıkhan'dan SGK borcu açıklaması: Belediyelerden yapılandırma ve taksit başvuruları oldu
Son Güncelleme: 6 Ağustos 2024 Salı 13:21
6 Ağustos 2024 Salı 13:19

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki Kabine Toplantısı'nın ardından belediyelerin SGK'ya prim borçlarına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Belediyelerin ödeme talebinde bulunmaya başladıklarını belirten Işıkhan, "Sayının gün geçtikçe artacağını düşünüyoruz. Ortalama bir rakam henüz belli değil ama özellikle il müdürlüklerimize belediyelerimizin başvuruları söz konusu." ifadelerini kullandı.

'BELEDİYELERDEN TAKSİT İÇİN BİZE BAŞVURULAR OLDU'

Işıkhan, şu ifadeleri kullandı:

"Ödeme talebinde bulunanlar oldu, o gün Sayın Cumhurbaşkanı'mız, (TBMM) Grup Toplantısı'nda yapmış olduğu açıklamadan sonra biz de gerekli açıklamaları yaptık. Belediyelere yapılandırma, taksit yapma gibi seçenekler doğrultusunda bize başvurular oldu. Sayının gün geçtikçe artacağını düşünüyoruz. Ortalama bir rakam henüz belli değil ama özellikle il müdürlüklerimize belediyelerimizin başvuruları söz konusu." ifadelerini kullandı.

İlerleyen günlerde daha çok belediyenin borç yapılandırması için başvuruda bulunacağını söyleyen Işıkhan, "Ödeme sürecinde önce bildirimde bulunuyoruz, ondan sonra başvuranlara, 'Birlikte ne yapabiliriz, nasıl taksitlendirebiliriz?' konulu çalışmaları yapıyoruz." dedi.

Işıkhan, bakanlığın bazı belediyelerin işten çıkarılan işçilerle ilgili müfettiş görevlendirilmesine ilişkin, "Rehberlik Teftiş Başkanlığımız aracılığı ile bize gelen her türlü şikayeti değerlendirmekte ve anında müfettiş görevlendirmekteyiz." ifadelerini kullandı.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar