Semih Çelik'in annesi: Beraber intihar edeceklerdi, İkbal vazgeçti

İstanbul'da iki kadını vahşice katleden Semih Çelik'in annesi Hafize Çelik, maktul İkbal Uzuner'in ailesini eleştirerek, "Ben anne olarak İkbal’in annesini de babasını da çok uyardım" ifadesini kullandı. Oğlunun intihara meyilli olduğunu ama böyle bir şey olacağını tahmin etmediğini belirten Çelik, "İlk intihar etmişti 3 sene önce, beraber intihar edeceklerdi. Sonra İkbal vazgeçti. Semih kalbine bıçak sapladı." dedi.

Semih Çelik'in annesi: Beraber intihar edeceklerdi, İkbal vazgeçti
Son Güncelleme: 9 Ekim 2024 Çarşamba 17:28
9 Ekim 2024 Çarşamba 17:27

Türkiye birbiri ardına yaşanan korkunç olaylarla sarsıldı. İstanbul Ümraniye'de suç makineleriyle girdiği çatışmada şehit olan polis memuru Şeyda Yılmaz, Beyoğlu'nda sokak ortasında kadına cinsel saldırı, kaybolduktan 19 gün sonra cansız bedeni bulunan 8 yaşındaki Narin Güran, istismar sonucu yaşamını yitiren Sıla bebek, Eyüpsultan'da Ayşenur Halil'i ve Edirnekapı Surları'nda İkbal Uzuner'i yarım saat arayla vahşice katlettikten sonra intihar eden Semih Çelik... Artan şiddet vakaları nedeniyle tedirgin olan toplum caydırıcı cezaların uygulanması için ses yükseltmeye başladı.

'BİR ANNE OLARAK ÇOK UYARDIM'

Yaşananlara ilişkin ATV'ye konuşan Semih Çelik'in annesi Hafize Çelik, oğlunun intihara eğilimli olduğunu ancak böyle bir şey yapacağını tahmin etmediğini öne sürdü. Hafize Çelik, oğlunun durumunun belli olmasına rağmen çocukları katledilen aileleri önlem almamakla suçladı. Katledilen kadınlardan İkbal Uzuner'in ailesine eleştiri oklarını çeviren Çelik, "Ben anne olarak İkbal’in annesini de babasını da çok uyardım." dedi.

'İKBAL ONU RAHAT BIRAKMADI'

Öldürülen Ayşenur'un ailesinin gerekli önlemleri almadığını ileri süren anne Çelik şu ifadeleri kullandı:

“Benim çocuğum intihar eğilimindeydi. Herkes bize kızıyor, ben çocuğumun böyle bir şey yapmasına… Kendine yapsaydı onlara yapmasaydı. İntihar etmiş ama böyle bir şey olacağını asla tahmin etmezdim. Hastaydı, ben onu doktor doktor gezdirdim. Elimden geleni yaptım ama İkbal onu hiç rahat bırakmadı, sürekli aradı. 2021 yılında 'gözlerini oyacağım' dediği videoyu kıza göndermiş. Aile kızı İstanbul’da hala nasıl tutuyor? Sizin çocuğunuza öyle bir video gelse siz ne yaparsınız? Sadece okulunu değiştirdiler. Ben anne olarak İkbal’in annesini de babasını da çok uyardım. Önlem anlamaları için 'kaybolun ortadan' " dedim."

'BERABER İNTİHAR EDECEKLERDİ, İKBAL VAZGEÇTİ'

Uzuner ailesinin uyarılara rağmen önlem almadığını savunan Çelik, "Benim dediğim yapmam der, görüşmem der, ben çocuğuma güvenmiyorum. Onlar da şey demişti, yeni eve taşınmışlar, nasıl şey yapacaklarmış. Dedim çocuğunuz mu önemli eviniz mi önemli? İlk intihar etmişti 3 sene önce, beraber intihar edeceklerdi, sonra İkbal vazgeçti. Semih kalbine bıçak sapladı. Benim oğlum 15 gün Çapa’da yattı. İkbal kendi de intihar etti geçen sene, Eyüp SSK’da raporları var." diye konuştu.

''AYŞENUR VAR, LAVABODA' DEDİ'

Oğlu Semih Çelik ile yaptıkları son görüntülü konuşma hakkında da konuşan Hafize Çelik, "Yatakta uzanır gibi oturuyordu. ‘Ne yapıyorsun oğlum’ dedim. ‘Ne yapayım Hafize’ dedi. ‘Ayşenur var, lavaboda’ dedi. Dedim ‘çağır gelsin’. ‘Çıktı ama senden çekiniyor’ dedi. ‘Benden niye çekiniyor’ dedim. Geldi selamlaştık, ‘Nasılsınız iyi misiniz’ diye… ‘Sonra görüşürüz Hafize’ dedi, o kadar. Ben ondan öyle bir şey sezmedim." ifadelerini kullandı.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar