İzmir'de ABD askerinin başına çuval geçirilmişti! Beyaz Saray ve Pentagon’dan açıklama

Beyaz Saray Sözcüsü Karine Jean-Pierre, olayı takından takip ettiklerini dile getirdi. Pentagon Sözcüsü Tuğgeneral Ryder da, “Bu konuyu araştıran Türk yetkililerin desteği için minnettarız” dedi.

İzmir'de ABD askerinin başına çuval geçirilmişti! Beyaz Saray ve Pentagon’dan açıklama
Son Güncelleme: 4 Eylül 2024 Çarşamba 14:23
4 Eylül 2024 Çarşamba 14:21

İzmir'de dün Türkiye Gençlik Birliği (TGB) sosyal medya hesabından, İzmir Limanı’na demirleyen 'USS Wasp' adlı gemide görevli olduğu belirtilen bir askerin başına çuval geçirildiğine dair görüntüler paylaştı.

TGB, "Mehmetçiğimizin ve binlerce Filistinlinin kanını elinde taşıyan ABD askerleri ülkemizi kirletemez. Bu topraklara her adım attığınızda sizi hak ettiğiniz gibi karşılayacağız!" dedi. Polis, olayın ardından 15 kişiyi gözaltına almıştı.

Beyaz Saray ve ABD Savunma Bakanlığı'ndan (Pentagon) konuya ilişkin açıklama geldi. Beyaz Saray Sözcüsü Karine Jean-Pierre, İzmir’de ABD vatandaşı 2 askeri personele yönelik gerçekleşen fiziki saldırı hakkında yaptığı açıklamada, olayı takından takip ettiklerini ve söz konusu askerlerin güvende olmasından memnun olduklarını belirtti.

BEYAZ SARAYDAN AÇIKLAMA

Jean-Pierre, sorumlularla ilgili gerekli işlemlerin Türk polisi ve yetkilileri tarafından yapıldığını aktararak, bu süreçteki çabaları dolayısıyla kendilerine teşekkür ettiklerini söyledi.

Pentagon Sözcüsü Tuğgeneral Patrick Ryder da günlük basın toplantısında, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, söz konusu iki askerin herhangi bir yara almadığını ve güvende olduğunu belirterek, yerel makamlarla birlikte soruşturmanın devam ettiğini söyledi. Olayı “rahatsız edici” olarak niteleyen Ryder, “Bu konuyu araştıran Türk yetkililerin desteği için minnettarız” diye konuştu.

BÜYÜKELÇİLİKTEN TÜRK MAKAMLARINA TEŞEKKÜR

ABD'nin Ankara Büyükelçiliği de İzmir'de Amerikalı askeri personelin uğradığı saldırıda hızlı müdahalede bulunulması ve olayla ilgili soruşturma başlatılmasından dolayı Türk makamlarına teşekkür etti.

Büyükelçiliğin X sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, "USS Wasp’ta görevli ABD’li askeri personelin bugün İzmir’de saldırıya maruz kaldığını ve şu an güvende olduğunu teyit ederiz. Olaya hızlı müdahale etmelerinden ve olayla ilgili soruşturma başlatmalarından dolayı Türk makamlarına teşekkür ederiz" ifadelerine yer verildi.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar