Bolu Dağı Tüneli'ndeki çalışma ne zaman bitecek? Bakan Uraloğlu yanıtladı?

Bolu Dağı Tüneli'nde sürdürülen uzatma çalışmalarında son günlere yaklaşıldı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, tüneldeki çalışmaların planlanandan önce tamamlanacağını açıkladı.

Bolu Dağı Tüneli'ndeki çalışma ne zaman bitecek? Bakan Uraloğlu yanıtladı?
Son Güncelleme: 4 Eylül 2024 Çarşamba 15:10
4 Eylül 2024 Çarşamba 14:55

Bakan Uraloğlu, 2022 yılında Anadolu Otoyolu'nun Bolu Dağı Tüneli'nde meydana gelen heyelan sonrasında, tünelin her iki tüpünün Kaynaşlı istikametine doğru uzatılmasına karar verildiğini hatırlatarak, bu tür olayların tekrar yaşanmaması için çalışmalara İstanbul-Ankara yönünde başlandığını belirtti. Geçen yıl bu kısmı 90 metre uzatarak hizmete açtıklarını da sözlerine ekledi.

Çalışmaların Bitiş Tarihi Belli Oldu

Çalışmaların ikinci aşamasında, 31 Temmuz'da Ankara-İstanbul yönünde hizmet veren tünelde uzatma çalışmalarına başlandığını hatırlatan Uraloğlu, İstanbul istikameti kapalı olduğu için trafiğin alternatif güzergahlara yönlendirildiğini ve bu nedenle bölgede 3-4 saate varan beklemeler yaşandığını ifade etti.

Çalışmaların daha erken bitirilmesi için yoğun bir çaba gösterildiğini belirten Uraloğlu, "Bunu gece gündüz ben de takip ediyorum. Arkadaşlardan bilgi alıyoruz. Trafik bu hafta sonundan itibaren artık rutin seyrine dönmüş olacak. Çalışmalarımızda bir aksilik olmazsa, muhtemelen bir 10 gün öne çekmiş olacağız. Yani 19 Eylül'e kalmadan, 50 gün değil de 40 günlük bir süre sonunda inşallah bitirmiş olacağız. Muhtemelen pazar günü," diyerek bitiş tarihini duyurdu.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar