Cumhurbaşkanı Erdoğan: İnterneti kullanın ama sizi hayattan koparmasına müsaade etmeyin

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kadıköy'deki Atatürk Fen Lisesi'nde, yapımı tamamlanan okulların ortak açılışı ve 2019-2020 Eğitim Öğretim Yılının Açılış Töreni'nde konuştu

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İnterneti kullanın ama sizi hayattan koparmasına müsaade etmeyin
Son Güncelleme: 9 Eylül 2019 Pazartesi 13:36
9 Eylül 2019 Pazartesi 13:12

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yeni eğitim öğretim yılı açılışında konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasının satırbaşlıkları ise şöyle:

Gerçekten çok farklı bir mekandayız. Bu farklı mekanda bugün eğitim-öğretim dünyamızın 2019-2020 yılının açılışını yapıyoruz. Canlı bağlantı ile bizleri takip eden Siirt, Van, Samsun ve İzmir'deki öğretmen, öğrenci ve velilerimize sevgilerimi gönderiyorum. Tüm Türkiye bizleri izliyor. Yeni eğitim-öğretim yılının hayırlı olmasını diliyorum. 

 Yeni eğitim-öğretim yılının açılış törenini Türkiye'nin en başarılı en köklü okullarından biri olan Atatürk Fen Lisesi'nde gerçekleştiriyoruz. 1982 yılından beri hizmet veren okulumuz Türkiye'nin her yerinden parlak öğrencilerin tercih ettiği müstesna bir okuldur. Bilim Olimpiyatları başta olmak üzere göğsümüzü kabartan fen lisemizi kutluyorum. 

Şu an okulumuzda eğitim gören evlatlarımızın da büyüklerinden devraldığı bu iftihar tablosuna yeni yıldızlar ekleyeceğine inanıyorum. Üzerimde hakkı olan kendi öğretmenlerimi de anıyorum. Tüm öğretmenlerimize hizmetleri ve engin sabırları için teşekkürlerimi sunuyor, görevlerinde başarılar temenni ediyorum. 

716 okul açıldı

Ülkemizin 81 vilayetinde 716 okulumuzun da açılışlarını gerçekleştiriyoruz. Eğitimin tüm kademelerinde toplamda 12 bin 640 yeni dersliği ülkemize kazandırıyoruz. 4 milyar 638 milyon lirayı bulan bu okullarımızın hayırlı olmasını diliyorum. Bu okullarda okuyacak öğrencilerimizin hepsine zihin açıklığı niyaz ediyorum. 

"Marmaray'ı bugüne kadar 355 milyon yolcu kullanmıştır"

Türkiye'nin son 17 yılı reform ve kalkınma odaklı ülkemizin çehresinin değiştiği bir dönemdir. 2013 yılında hizmete açtığımız Marmaray'ı bugüne kadar 355 milyon yolcu kullanmıştır. 2016 yılında açtığımız Avrasya Tüneli ve Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün her birinden 45 milyona yakın araç geçti. Osman Gazi Köprüsü son 3 yılda 25 milyona yakın aracın karşıya geçmesine vesile oldu. İstanbul Havalimanımızın yolcu sayısı 30 milyonu aştı. Diğer şehirlerimizde benzer yatırımları sunduk.

"Milli Eğitim Bakanlığımızın bütçesi 114 milyar liraya yükseldi"

Demokrasiden ekonomiye geniş bir yelpazede son 17 senede birçok başarıya imza attık. Milletimizi hak ettiği hizmetlerle buluşturduk. Ne kadar büyük olursa olsun meselelerimizle yüzleşmeyi tercih ettik. Böyle gelmiş 'Artık böyle gitmeyerek dedik' ve kararlı adımlar attık. En zor sıkıntılarına bile kendi gücüyle çözüm üreten bir ülkeye kavuştuk. Eğitim-öğretim konusunda eğitimin altyapısını yeni baştan inşa ettik. Milli Eğitim Bakanlığımızın bütçesi 7,5 milyar idi, şimdi 114 milyar liraya yükseldi. 

309 bin yeni derslikle kalabalık sınıfları ortadan kaldırdık. Ben 75 kişilik sınıfta okudum. Şimdi, Türkiye genelinde ortama 30 ve altı. Çok nadirdir bunun dışında olan. Eğer keyfiyet arıyorsak öğrenci sayısını azaltmamız gerekiyordu. Başarıyı yakalamaya mecburuz. Önceki dönemlerin yasakçı baskıcı izlerini silmek için çaba harcadık. Katsayı sistemine son verdik. İnsanımızın hafızasında ve işgücü piyasasında derin yaralar açan 4+4+4 olmak üzere zorunlu eğitimi 12 yıla çıkardık. Maddi durumu yerinde olmayan öğrencilerimizin burs imkanını genişlettik. Ders kitaplarını ücretsiz şekilde dağıtıyoruz. Okulöncesi eğitimi de yaygınlaştırıyoruz. Okula başlama yaşını 69 aya düşürdük. Müfredatı yeni baştan hazırladık. İdeolojik unsurları ders kitaplarımızdan temizledik. Lise eğitimini destekleyici seçmeli dersler havuzu oluşturduk. İsteyen öğrencilerimiz Kur'an-ı Kerim'i ve Hz. Muhammed'in hayatını öğrenme imkanına kavuştu. 45 bin 653 çok fonksiyonlu yazıcının kurulumunu yaptık. 1,5 milyon tablet bilgisayara dağıttık. 632 bin öğretmenimizin atamasını gerçekleştirdik. Geçen ay 20 bin öğretmenimizin atamasını gerçekleştirdik. Öğretmenlerimizin mali ve sosyal haklarında gözle görülür iyileştirmeler gerçekleştirdik. Ülkemizin imkanları geliştikçe bunlardan öğretmenlerimziin de faydalanmasını sağlayacağız. 

Asıl önemli işimiz bundan sonra başlıyor. Artık hep birlikte eğitimde kalite artışı gibi daha fazla emek isteyen işlere başvurmamız gerekiyor. hukukta, idari düzende, bürokraside olduğu gibi batıyı kopyalamayı tercih ettik. Ne kendi kültürümüzü, ne de batı kültürünü öğrencilere aktarabildik. Batı kültürüne hayranlık duymaktan öte katkısı olmayan kayıp nesiller yetiştirdik. Sınav odaklı, dar bir bakış açısı eğitim sistemimizin en büyük handikaplarından biri oldu. Düşünmeye, soru sormaya, sanat, bilim gibi farklı alanları keşfetmeye yeteri önem verilmedi. İnsan formatlama, dikta aracı olarak görüldü. Yaptığımız reformların gayelerinden biri de bu sakat anlayışı kaldırmaktı. 

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar