Dervişoğlu’ndan Sinan Ateş davasına tepki: Duruşmayı sulandırmak için adımlar atılıyor

Eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş cinayetine ilişkin görülen ilk duruşmayı takip eden İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu açıklamalarda bulundu. Dervişoğlu, "İddianamenin yetersizliği üzerine bir de duruşmanın sulandırılmasına yönelik birtakım adımlar atılıyor. Şartlar ne olursa olsun adalet elbet bir gün tecelli edecektir." dedi.

Dervişoğlu’ndan Sinan Ateş davasına tepki: Duruşmayı sulandırmak için adımlar atılıyor
Son Güncelleme: 1 Temmuz 2024 Pazartesi 17:07
1 Temmuz 2024 Pazartesi 17:05

Ankara'da düzenlenen silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş'in cinayetinin ilk duruşmasını takip eden İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, duruşma salonundan ayrıldıktan sonra basın mensuplarına değerlendirmelerde buldu.

Davayı, herhangi bir siyasi kimliğin sahibi olmadan, kendi dönemlerinin ülkü ocakları genel başkanlarıyla takip ettiklerini söyleyen Dervişoğlu, "İddianamenin yetersizliği üzerine bir de duruşmanın sulandırılmasına yönelik birtakım adımlar atılıyor." dedi.

"DURUŞMANIN SULANDIRILMASINA YÖNELİK ADIMLAR ATILIYOR"

Vicdanların adalette öksüz bırakıldığını ifade eden Dervişoğlu, şunları söyledi:
"En başından itibaren iddianamenin yetersizliği üzerinde söz söyledik. Hatta bunun bir iddianame değil bir ibraname olarak tarihe geçeceğini ifade ettik. Bugün gördük ve anladık ki iddianamenin yetersizliği üzerine bir de duruşmanın sulandırılmasına yönelik birtakım adımlar atılıyor. Şartlar ne olursa olsun adalet elbet bir gün tecelli edecektir. Bu cinayet ortada kalmayacaktır. 'Ya adalet ya kıyamet' demeye devam edeceğiz."

Mevcut ülkü ocakları başkanlarına ilişkin soru üzerine Dervişoğlu, "Ülkü ocaklarının sağlam damarını temsil ediyoruz. Onlarla ilgili bir değerlendirme yapmayacağım." dedi.

 

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar