CHP Parti Meclisi (PM), Ekrem İmamoğlu'nun tutuklanması ve cumhurbaşkanlığı adaylığı süreci gibi önemli konuları görüşmek üzere olağanüstü toplandı.
Toplantıda, İmamoğlu’nun cumhurbaşkanlığı adaylığı da oy birliğiyle onaylandı.
PARTİ MECLİSİ "OLAĞANÜSTÜ KURULTAY" KARARINI ONAYLADI
Parti Meclisi'nde 6 Nisan'da gerçekleştirilecek "Olağanüstü Kurultay" kararı da görüşüldü. Parti Meclisi, 6 Nisan'da Olağanüstü Kurultay kararını oy birliğiyle onayladı.
ÖZGÜR ÖZEL 21 MART'TA AÇIKLAMIŞTI
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, 21 Mart'ta Saraçhane'de yaptığı açıklamada CHP'nin 6 Nisan Pazar günü olağanüstü kurultaya gideceğini açıklamıştı.
Özel, yaptığı açıklamada "kayyum girişimlerinin önünü kestiklerini" belirtmişti.
Özgür Özel, şunları söylemişti:
"6 Nisan günü ben CHP'nin Genel Başkanı olarak delegelerimize 5 Kasım 2023 günü verdikleri o yetkiye bugüne kadar onları utandırmadan geldiğimiz bu süreçte, onların yeniden yetkilendirmesine, onların CHP'nin iradesine tazelemesine talibim. CHP Genel Başkanı olarak partiyi olağanüstü kurultaya götürüyorum ve bunu 23 Mart günü yapacağımız cumhurbaşkanı ön seçimine engel olmaya çalışan kötücül hakla 'haydi işinize' diyerek işimize devam ediyoruz."
MAHKEMEDEN LÜTFÜ SAVAŞ'IN TALEBİNE RET
Eski Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş ve kurultay delegelerinin avukatı Onur Yusuf Üregen, Ankara 31. Asliye Hukuk Mahkemesine CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in olağanüstü kurultay kararının iptali istemiyle dava açmıştı.
Başvuruyu değerlendiren Ankara 31. Asliye Hukuk Mahkemesi, 6 Nisan 2025'te 21. Olağanüstü Kurultay yapılması kararının yürürlüğünün durdurulması talebine yönelik ihtiyati tedbir istemini reddetmişti.
Yorumlar