Hizbullah lideri Hasan Nasrallah İsrail saldırısında öldü

İsrail ordusu, Hizbullah Genel Sekreteri Hasan Nasrallah'ın öldürüldüğünü açıkladı. Hizbullah da yaptığı açıklamada Nasrallah'ın öldüğünü doğruladı. İsrail, saldırıda Hizbullah'ın güney cephesi komutanı Ali Karaki'nin de öldüğünü bildirdi.

Hizbullah lideri Hasan Nasrallah İsrail saldırısında öldü
Son Güncelleme: 28 Eylül 2024 Cumartesi 15:02
28 Eylül 2024 Cumartesi 14:59

İsrail ordusu, Hizbullah lideri Hasan Nasrallah, Güney Cephesi komutanı Ali Kiraki ve üst düzey saha komutanlarının, Cuma günü Dahiye'de vurulan bir binanın altında yer alan bir komuta merkezinde toplandıklarını ve bu binanın füzeyle vurulduğunu bildirdi.

İsrail ordusu tarafından atılan füzenin, binayı deşerek bodrum kattaki komuta merkezinde bulunan Nasrallah'ı ve Kiraki'yi, binanın içinde bulunan herkes ile birlikte öldürdüğü iddia edildi.

İsrail ordusunun basın açıklamasında “Saldırı, Hizbullah'ın üst düzey yetkilileri karargahlarında İsrail Devleti vatandaşlarına yönelik terör faaliyetlerini koordine ederken gerçekleştirilmiştir.” ifadelerine yer verildi.

HİZBULLAH DOĞRULADI

Hizbullah, bugün yaptığı basın açıklamasında Hizbullah lideri Hasan Nasrallah'ın İsrail hava saldırısı sonucu öldüğünü doğruladı.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar