Umuda yolculuk yine faciayla son buldu: İki mülteci botu battı, en az 45 kişi öldü

Yemen'den ayrılan iki mülteci botu Afrika ülkesi Cibuti açıklarında alabora oldu. Olayda en az 45 kişi hayatını kaybetti, kayıp 61 kişiyi ise arama çalışmaları sürüyor.

Umuda yolculuk yine faciayla son buldu: İki mülteci botu battı, en az 45 kişi öldü
Son Güncelleme: 2 Ekim 2024 Çarşamba 15:17
2 Ekim 2024 Çarşamba 15:16

Umuda yolculuğun tehlikeli rotasında bir trajedi daha yaşandı. Uluslararası Göç Örgütü'nden (IOM) yapılan açıklamada, Yemen’den ayrılan iki mülteci botunun, Cibuti’nin kuzeybatısındaki Khor Angar bölgesi açıklarında Kızıldeniz’de alabora olduğu bildirildi. Cibuti Sahil Güvenliği; 310 mülteci bulunan botlarda olay sonrası en az 45 kişinin cansız bedenine ulaştıklarını ve 61 kişinin halen kayıp olduğunu açıkladı.

IOM desteği ile bölgede geniş çaplı aramada 115 kişinin kurtarıldığı kaydedilen açıklamada “Kayıpları bulacağımıza inanıyoruz ve hayatta kalanların güvenliğini sağlamaya kararlıyız” denildi.

HAZİRAN AYINDA DA SOMALİ KIYILARINDA FACİA YAŞANMIŞTI

Haziran ayında da Somali açıklarında bir mülteci botunun batması sonucu 31’i kadın 6’sı çocuk en az 56 Somali ve Etiyopyalı mülteci hayatını kaybetmiş, 140 mülteciden de haber alınamamıştı.

Uluslararası Göç Örgütü raporlarına göre Eritre, Cibuti, Somali ve Etiyopya’nın yer aldığı ’Afrika Boynuzu’ olarak kabul edilen bölgeden Yemen’e gelen mültecilerin sayısı 2022 yılında 73 bin olurken, bu sayı 2023 yılında 97 bin 200’e yükseldi.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar