AK Partili Usta da tepki gösterdi: İnsan durduğu tabelanın altına bakar

Önceki gün AK Partili bazı belediye başkanları ve yöneticiler, İsrail'le olan ilişkisi nedeniyle boykot edilen Burger King firmasının yeni şubesinin Rize'deki açılışına katıldı. Açılışta "Kahrolsun İsrail" sloganı atan akademisyen Kemal Sağlam darbedildi. AK Partililerin açılışa katılmasına bir tepki de AK Parti Grup Başkanvekili Leyla Şahin Usta'dan geldi. Usta, "İnsan durduğu tabelanın altına bir bakar." dedi.

AK Partili Usta da tepki gösterdi: İnsan durduğu tabelanın altına bakar
Son Güncelleme: 7 Ekim 2024 Pazartesi 16:18
7 Ekim 2024 Pazartesi 16:16

AK Partililerin boykot edilen Burger King'e ait şubenin açılışına katılmasına AK Partili diğer isimler de tepkili. 24 TV'de katıldığı programda konuyla ilgili konuşan AK Parti Grup Başkanvekili Leyla Şahin Usta, "Maalesef belediye başkanı, teşkilat mensubu bu tip hatalarda bulunuyor. Tabii ki partimizi bağlamaz." ifadelerini kullandı.

Açılışta akademisyen Kemal Sağlam “Kahrolsun İsrail” sloganı atınca çok sayıda kişinin saldırısına uğradı. Hastaneye kaldırılan Sağlam’ın burnu kırıldı, kulak zarı patladı.

'YEMEK YESEYDİM İSRAİL'E DESTEK VERMİŞ OLURDUM'

Açılışa katılanlardan biri olan İyidere Belediye Başkanı Saffet Mete, KARAR'a verdiği demeçte, "Ben orada hiç yemek yemedim. Yeseydim İsrail’e destek vermiş olacaktım." şeklinde konuştu.

'HEPİMİZ ÜZÜLDÜK'

Açılışa katılma kararının bireysel alındığını söyleyen Leyla Şahin Usta, katıldığı televizyon programında konuyla ilgili şu ifadelere yer verdi:

"Bizlerin hata yapma lüksü yok. Bunun farkındayız. Ama maalesef belediye başkanı, teşkilat mensubu bu tip hatalarda bulunuyor. Tabii ki partimizi bağlamaz. İnsan durduğu yerin, tabelanın altına bir bakar. 'Ben nerede duruyorum?' der. Böyle bir ihmalin sonucunda böyle bir görüntü ortaya çıktı. Tabii ki hepimiz üzüldük. Kabul edilebilir bir şey değil. Bunun partiyi bağlayıcı bir anlamı yoktur. Bu kişilerin bireysel aldığı bir karar. "

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar