Şifreli Fotoğraf Kartı
İstihbarat tarihinde, üzerine ''filme alınmış doküman görüntüsünü gizleme metodu” olarak bilinen yöntemin uygulandığı şifreli fotoğraf kartı. Bu gizli mesajlaşma, beyaz boşlukları bulunan herhangi bir fotoğraf kartına, bir veya birkaç dokümanın negatif birimlerinden agrandizör yardımıyla monte edilme yöntemidir. Kimyasal maddeler kullanılarak görünür hale getirilen metin, bir büyüteç yardımıyla okunabilmektedir. Daktilo yazısının küçültülerek fotoğraf kartı üzerine yerleştirilmesiyle hazırlanan bu kart, MİT tarafından 1970’li yıllarda kullanılan gizli haberleşme yöntemine bir örnektir. Fotoğraf; uygulanan yöntemin yanı sıra, Ankara Devlet Opera ve Bale Binası kulesinin yıkılmadan önceki haline ilişkin bilgi vermesi yönüyle de önem taşımaktadır.
Hagelin Kripto Cihazı
Hedefe iletilmek istenen mesajı belirlenen algoritma çerçevesinde, makinenin kağıt bant üzerinde açtığı deliklerle kripto mesaj haline getirebilen bir cihaz. B-52 model klavye konsolu aracılığıyla yazılan 5 delikli şifre bantları, bir başka kripto cihazına aktarıldıktan sonra mesaj gönderilebilir duruma gelmektedir. Birden fazla kodlamanın kullanılmasıyla, mesajın yabancı istihbarat servisleri tarafından açılması (okunması) zorlaştırılmıştır. Hagelin C52 model şifreleme cihazı, Crypto AG firması tarafından 1951-1952 yıllarında İsviçre’de üretilmiştir. MİT tarafından haberleşmede kullanılmıştır.
Gizli Mikrofon Tesisatı
1969 yılında Avrupa'daki bir büyükelçiliğimizin çalışma odasında ele geçirilen gizli mikrofon tesisatı.
Gizli Dinleme ve Gözetleme Tesisatı
1986 yılında Avrupa'daki bir Türkiye Büyükelçiliği'nde; sekreter, ateşe ve büyükelçinin çalışma odalarında ele geçirilen gizli dinleme ve gözetleme tesisatı