Narin Güran cinayeti: İşte tutuklanan annenin savcılıktaki ifadesinin tam metni - Sayfa 21

Eylemi siz gerçekleştirmediyseniz, kimin gerçekleştirdiğini düşünüyorsunuz?:
Şüphelendiğim kimse yoktur. Kocamın da husumetlisi olup olmadığını bilmiyorum.

Nevzat’ın ifadesinde, sizin ahırınızın olduğu kısımdan Salim’in kendisine doğru ‘Nevzat hazırlan, seninle işimiz var’ diye bağırdığını beyan ettiği belirtiliyor. Sizin evin konumu Nevzat’ın bulunduğu yere daha yakın olduğu göz önüne alındığında, Salim’in bu seslenmesini duyup duymadığınızı söyleyin.
Ben kesinlikle böyle bir seslenme duymadım. O sırada evde klima çalışıyordu ve pencereler kapalıydı. Her gün saat 05:00’te kalkıp klimayı açarak uyuyoruz. Bu yüzden seslenmeyi duymamış olabilirim.

21 24
 
Narin Güran cinayeti: İşte tutuklanan annenin savcılıktaki ifadesinin tam metni - Sayfa 22

Evinizde bulunan halıları, Narin’in kaybolduğu gün veya sonrasında değiştirdiniz mi? 

Hayır, halıları değiştirmedim. Ancak eve birçok insan gelip gittiği için hatırladığım kadarıyla 5-6. gün kız kardeşim Yasemin bana geldi ve halıların kirlendiğini, temiz bir halım olup olmadığını sordu. Ben de temiz bir halım olduğunu söyledim. Yasemin temiz halıyı alıp serdi. Eski halım hâlâ evde duruyor ve yıkanmadı.

Narin’in kaybolduğu gün Salim’e veya başka birine battaniye verdiniz mi?: 
Kimseye battaniye vermedim. Ancak olay nedeniyle evime çok fazla insan geldiği için, eğer benim evimden Salim’in evine uyumak için battaniye götürülmüşse, bundan haberim yok. Olayın ardından dışarıdan gelen misafirlerin çoğu benim evimde, Salim’in evinde ve kız kardeşim Saliha Kaya’nın evinde kaldılar.

22 24
 
Narin Güran cinayeti: İşte tutuklanan annenin savcılıktaki ifadesinin tam metni - Sayfa 23

Salim’e ait beyaz Renault 19 Europa marka aracın sol ön koltuğunda Narin Güran’a ait DNA örnekleri bulunduğunu biliyor musunuz?

Babası Arif Güran’ın arabasında yapılan aramada DNA örnekleri bulunmazken, Salim Güran’ın aracında neden bulunmuş olabilir?
Bu konuda bir bilgim yok. Narin’in neden Salim’in arabasında DNA’sının bulunduğunu bilmiyorum.

Ailece Salim’in arabasına hiç binmediğinizi söylediniz. Ancak Narin’in 14/07/2024 tarihinde Berat’ın nişan merasiminde Salim’in aracına bindiğini belirttiniz. Bu konuda açıklama yapar mısınız?

Aile olarak hiçbir zaman Salim’in arabasına binmedik. Narin de bizden ayrı kesinlikle o araca binmedi. 14/07/2024 tarihinde Berat’ın nişan merasiminde, eşim Arif Mersin’de olduğundan dolayı Salim’in aracına Narin, Eren, Ecrin, Damla, Hediye ve Miran bindiler. Aracı Devran kullanıyordu. Narin arka koltuğa oturdu, ön yolcu koltuğunda ise Fuat’ın karısı Hediye oturuyordu. Ben bu arabaya hiç binmedim ve Narin de bunun dışında hiç bu arabaya binmedi.

23 24
 
Narin Güran cinayeti: İşte tutuklanan annenin savcılıktaki ifadesinin tam metni - Sayfa 24

Narin’in kaybolduğunu neden eşiniz Arif’e bildirmediniz?
Eşim Batman’dan eve dönüyordu ve yoldaydı. Telaşlanıp kaza yapmasın diye ona haber vermedim. Eşim eve döndüğünde durumu öğrenince bana haber vermediğim için kızdı.

Nevzat, ifadesinde kızınız Narin’in cansız bedenini kendisine Salim’in verdiğini söyledi. Bu konuda ne biliyorsunuz?
Bu konuda hiçbir bilgim yok. Nevzat ve Salim her zaman birlikte gezerler, iyi arkadaş olduklarını biliyorum. Onları hep birlikte görürdüm. Bu durumu jandarmada gözaltına alındığımda öğrendim. Salim ile ailecek bir husumetimiz yoktur. Kızıma neden zarar verdiğini bilmiyorum.

Olaya ilişkin başka eklemek istediğiniz bir şey var mı?
İfademde eklemek istediğim başka bir şey yok. Salim’in neden böyle bir şey yaptığını hâlâ bilmiyorum.”

24 24