Narin Güran cinayeti: İşte tutuklanan annenin savcılıktaki ifadesinin tam metni - Sayfa 6

O da çok ısrar etti ve bana ‘Saat 16:00’ya kadar kurs var, gitmek istiyorum, sonra Hüseyin amcanın evine gideceğim’ dedi. Bana ‘Onları çok özledim’ dedi. Çok ısrar etti. Gitmek için ısrarlı bir şekilde çığlıklar atıyordu. Narin yaz boyunca hiç evden çıkmamıştı. Ben hatta kızıma, ‘Kızım bacakların çıplak, bu haliyle insan kursa gider mi’ dedim. Üzerine siyah şort ve tişört giymişti. Sonra Muhammed geldi. Bu sırada Narin dışarı çıkmıştı. Narin’in dışarı çıktığını görmedim. Bu nedenle dışarı çıktığında ne giydiğini görmedim. Ben oturma odasında oturuyordum. Bu oda evin giriş kapısını görmemektedir. Muhammed geldi ve biraz konuştuk. Ben çok yorulmuştum. Ben orada yattım. Muhammed de orada yattı. Enes orada yatıyordu. Eren ise telefon ile oynuyordu. Bir ara uyanıp mutfağa gidip su içip tekrar yattım. Sonra kalktım. Muhammed uyanıktı. Elinde benim telefonum vardı. Bana “Yenge, Hediye elbiselerimizi getirdi” dedi. Ben de ona “Neden beni uyandırmadın” dedim. O da “Yenge bırakmadı” dedi. Sonra Hediye geldi.

6 24
 
Narin Güran cinayeti: İşte tutuklanan annenin savcılıktaki ifadesinin tam metni - Sayfa 7

Hediye dönüşte bana kendisine ait su dinamosunun şalterini kapattığını söyledi. İlk geldiğinde dinamonun şalterini açıp, ikinci gelişinde şalteri kapatmış. Hediye ikinci gelişinde Enes uyuyordu. Hediye’nin evime ilk gelip beni uyandırmadan dönmesi ile ikinci geliş süresi arasında ne kadar geçtiğini bilmiyorum. Ancak geldiğinde ben uyanmıştım. Hediye’nin su dinamosu şalteri, Salim’in evinin kapısının hemen önündedir. Salim ile Hediye aynı dinamonun şalterini kullanmaktadır. Hediye’nin ilk evime gelişi ile ikinci gelişi dinamonun su deposunu doldurma süresi kadardır. Çünkü Hediye bana ‘Senin evine ilk geldiğimde siz uyuyordunuz, dinamonun şalterini açtım. Depo dolana kadar, şimdi şalteri kapattım ve size geldim’ dedi. Hediye’nin evi, Salim’in evinin hemen arka kısmında bulunmaktadır. Evleri birbirine yakındır.

7 24
 
Narin Güran cinayeti: İşte tutuklanan annenin savcılıktaki ifadesinin tam metni - Sayfa 8

Hediye’nin 4 çocuğu vardır. Hediye’nin en büyük çocuğu ortaokula, en küçüğü ise ikinci sınıfa gitmektedir. Hediye geldiğinde biraz oturup sohbet ettik. Hediye geldiğinde Muhammed uyuyordu, Eren uyanıktı. Valizi getirdim. Valizin içindeki tüm elbiseler Enes’e aitti. Elbiselerin tümünü Hediye ile katlayıp valize koyduk. Oturmaya devam ettik. Bu sırada Enes’in telefonu çaldı. Enes telefonda konuştu. Kim olduğunu sorduğumda ‘Arkadaşlarım’ dedi. Sonra Enes kalkıp evin iç kısmına gitti ve ardından evden çıktı. Enes eve geri gelmedi. Bu sırada eltim ve ben içeride oturuyorduk. Biz bayağı oturduk ve konuştuk. Hediye bir süre sonra evden çıktı. Hediye çıkarken, Enes oğlum eve geldi. Enes geldiğinde babasını yemek için aradı.

8 24
 
Narin Güran cinayeti: İşte tutuklanan annenin savcılıktaki ifadesinin tam metni - Sayfa 9

Sonra ben mutfağa gidip yemeği ocağa koydum. Sonra gidip dinamoyu çalıştırıp geri eve geldim. Sonra balkonuma çıkıp balkonumu yıkadım ve suyu bahçeye verdim. Sonra içeriye girdim. Baklava pişmişti. Mutfağı ve evi toparlayıp dama çıktım. Damda yatak sermek için çıkmıştım. Damda iken Enes’in sesi gelmekteydi. Ben aşağı indiğimde Eren’i gördüm. Eren’e ‘Abin orada mı?’ diye sordum. O da ‘Evet’ dedi. Ben de gidip Enes’i çağırdım. 20-30 metre çocuklardan uzaktaydım. Çocuklar sigara içmekteydi. Sigara içtikleri için onları uyarıp tembihledim.

9 24