İYİ Parti'den dövizle satılan vatandaşlıklar için iptal başvurusu: Türkiye varoluşsal bir tehditle karşı karşıya

İYİ Parti lideri Müsavat Dervişoğlu, partisinin atacağı hukuki adımlarla AK Parti tarafından sığınmacılara dağıtılan yüz binlerce vatandaşlığın iptal edileceğini belirtti. Dervişoğlu, “Türk vatandaşlığının döviz karşılığında satılmasına son vereceğiz” dedi.

İYİ Parti'den dövizle satılan vatandaşlıklar için iptal başvurusu: Türkiye varoluşsal bir tehditle karşı karşıya
Son Güncelleme: 1 Ekim 2024 Salı 15:04
1 Ekim 2024 Salı 14:57

İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, Türkiye Cumhuriyeti'nin varoluşsal bir tehditle karşı karşıya olduğunu vurgulayarak, “Sığınmacı ve kaçaklar konusunda bugüne kadar hamaset ve popülizm değil, icraat üretme misyonuyla hareket eden İYİ Parti, milli göç doktrini ortaya koymuş ve Türkiye'de planlı geri dönüşü sağlamaya yönelik tek siyasi parti olmuştur” ifadesini kullandı.

Son yedi yılda yabancılara 309 bin konut satışı gerçekleştirildiğini belirten Dervişoğlu, istatistiklerin bu konut satışlarının en az yarısının vatandaşlık karşılığında yapıldığını gösterdiğini belirtti. Gayrimenkul karşılığı verilen vatandaşlığın, sadece alıcıları değil, aile üyelerini de kapsadığını vurgulayan Dervişoğlu, “Bu yöntemle en az 500.000 kişinin Türk vatandaşlığına geçtiği anlaşılmaktadır” şeklinde konuştu.

"SON YEDİ YILDA YABANCILARA 309 BİN KONUT SATIŞI GERÇEKLEŞTİ"

Dervişoğlu'nun konuşmasının bir bölümü şöyle:

Türkiye Cumhuriyeti Devleti varoluşsal bir tehditle karşı karşıyadır. Sığınmacı ve kaçaklar konusunda bugüne kadar hamaset ve popülizm değil, icraat üretme misyonuyla hareket eden İYİ Parti, milli göç doktrini ortaya koymuş ve Türkiye'de planlı geri dönüşü ortaya koyan tek siyasi parti olmuştur. İYİ Parti'nin olduğu gibi bugün de yalnızca Türk milletinin menfaatlerine esas alarak hukuki zeminde ve somut bir adımla harekete geçmiş bulunmaktadır.

İYİ Parti'nin atacağı bu hukuki adımla AK Parti tarafından sığınmacı ve yabancılara dağıtılmış olan yüz binlerce vatandaşlık iptal edilecek. Bundan böyle ecdadımızın mücadele cehdiyle kazanılmış Türk vatandaşlığı döviz karşılığında satılamayacaktır. Son yedi yılda yabancılara 309 bin konut satışı gerçekleştirilmiştir.

İstatistikler bu konut satışlarının en az yarısının vatandaşlık karşılığında olduğunu ortaya koymaktadır. Gayrimenkul karşılığı vatandaşlık sadece satın alan kişiyi değil, aynı zamanda aile üyelerini de kapsadığından en az 500.000 kişinin bu yöntemle Türk vatandaşlığına geçirildiği anlaşılmaktadır. 5901 sayılı Türk vatandaşlığı kanununun 12. maddesinde hangi şartlarda istisnai vatandaşlık verilebileceği açıktır.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar