Kredi kartıyla kurban satın almak caiz mi? Diyanet tartışmalara son noktayı koydu - Sayfa 4

HAYVAN NARKOZLA BAYILTILARAK KESİLEBİLİR 

Başkanlığa yöneltilen "Kurbanlık hayvanı elektrik veya narkozla bayıltarak kesmek caiz midir?" sorusu, "Dinimiz, tüm canlılara iyi davranılmasını emretmiştir. Nitekim Hz. Peygamber (s.a.s.), kesim esnasında hayvana eziyet edilmemesini istemiştir. Kurbanın bilinen klasik yöntemle kesilmesi asıldır. Bununla beraber kurbana fazla eziyet vermemek (ölüm acısını azaltmak) maksadıyla, kesim esnasında hayvanın elektrik şoku, narkoz veya benzeri bir yöntemle bayıltılarak kesilmesi caizdir. Ancak hayvanın bayıltıldıktan sonra ölmeden boğazından kesilmesi gerekir.

4 8
 
Kredi kartıyla kurban satın almak caiz mi? Diyanet tartışmalara son noktayı koydu - Sayfa 5

Hayvan henüz kesilmeden, şok etkisiyle ölürse, kurban olmayacağı gibi eti de yenmez. Zira kurbanlık veya etlik hayvanın yenilmesinin caiz olabilmesi için kesim esnasında hayvanın canlı olması gerekir" açıklaması yapıldı.

5 8
 
Kredi kartıyla kurban satın almak caiz mi? Diyanet tartışmalara son noktayı koydu - Sayfa 6

KURBAN KREDİ KARTIYLA ALINABİLİR Mİ? 

Diyanet İşleri Başkanlığı, Kurban Bayramı'na ilişkin vatandaşlardan gelen soruları yanıtladı. Başkanlık, "Kredi kartıyla kurban satın almak caiz midir?" sorusuna "Kurban kesmekle mükellef olan şahıs, kurbanlık hayvanı nakit olarak alabileceği gibi kredi kartıyla tek çekim veya vadeli olarak da alabilir.

6 8
 
Kredi kartıyla kurban satın almak caiz mi? Diyanet tartışmalara son noktayı koydu - Sayfa 7

Bu bağlamda bedelin kredi kartıyla ödenmesi kurbanın sıhhatine engel teşkil etmez. Ancak kredi kartı borcunu, ödeme tarihinde ödemek ve gecikmeden kaynaklanan faizli işleme düşmemek gerekir.

7 8