Dün AK Parti kongresinde katıldığı bir TV programında konuşan Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, "kısmi af" iddialarına yanıt verdi. Tunç, daha önce çıkarılan Kovid Yasası kapsamında cezası kesinleşmiş olanların yararlandığı düzenlemenin kapsamının genişletilebileceğini ifade etti.
Tunç, “Suç tarihi bakımından cezaevinde bulunanlardan daha önce suç işleyenler bundan yararlanamadı. Bu konuda onların bir talepleri var. Bunun takdiri TBMM’de. Burada eşitlik ilkesi açısından bir düzenleme yapılabilir, ama bu bir af değil" dedi.
Türkiye gazetesinde yer alan habere göre, pandemi döneminde açık cezaevinde bulunan hükümlülerin kalan cezalarını denetimli serbestlik kapsamında dışarıda infaz etmesini öngören düzenleme genişletilecek. Eğer bu teklif TBMM’den geçerse:
31 Temmuz 2023’ten önce suç işlemiş olan mahkumlar, denetimli serbestlikten yararlanabilecek.