Mansur Yavaş: Partimiz isterse aday oluruz

ABB Başkanı Yavaş, adaylık tartışmalarına ilişkin açıklamalarda bulundu. Yavaş, ortada adaylık gündemi olmadığını belirterek ülke gündeminin ortadan kaldırılmaya çalışıldığını ifade etti. Yavaş, "Partimiz aday gösterirse aday oluruz. Türkçe konuşuyoruz ve gayet açık konuşuyoruz. Onun haricinde söylenen sözlerin kıymeti harbiyesi yoktur." dedi.

Mansur Yavaş: Partimiz isterse aday oluruz
Son Güncelleme: 26 Eylül 2024 Perşembe 14:51
26 Eylül 2024 Perşembe 14:47

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, İzmir Caddesi'ndeki 100. Yıl Gençlik Kütüphanesi'nin açılışında son günlerde tartışma konusu olan Cumhurbaşkanlığı adaylığı tartışmalarına ilişkin konuştu. Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Yavaş, adaylık gündemi olmadığını belirterek ülke gündeminin ortadan kaldırılmaya çalışıldığını ifade etti.

"Sayın İmamoğlu'nun ve benim ağzımdan bir şey çıkmadığı halde kulis bilgisi adı altında hem hükümeti eleştirip hem de hükümete hizmet edecek gereksiz tartışmalar yaptırıyorlar ve gündemi unutturuyorlar. Ülkenin tek gündemi emeklilerin durumu, yaklaşan kış şartları, dar gelirli vatandaşlarımız aç yaşıyorlar." diyen Yavaş, "Partimiz aday gösterirse aday oluruz. Türkçe konuşuyoruz ve gayet açık konuşuyoruz. Onun haricinde söylenen sözlerin kıymeti harbiyesi yoktur. Muhalefet tüm gücüyle sıkıntıların çözümü konusunda çalışmalı. Bunun haricinde konuşulanlar boş laftır." diye konuştu.

Yavaş, şunları söyledi:

Bu tartışmaları üzücü ve gereksiz buluyoruz.

Sayın İmamoğlu'nun ve benim ağzımdan bir şey çıkmadığı halde kulis bilgisi adı altında hem hükümeti eleştirip hem de hükümete hizmet edecek gereksiz tartışmalar yaptırıyorlar ve gündemi unutturuyorlar. Ülkenin tek gündemi emeklilerin durumu, yaklaşan kış şartları, dar gelirli vatandaşlarımız aç yaşıyorlar.

Partimiz aday gösterirse aday oluruz. Türkçe konuşuyoruz ve gayet açık konuşuyoruz. Onun haricinde söylenen sözlerin kıymeti harbiyesi yoktur. Muhalefet tüm gücüyle sıkıntıların çözümü konusunda çalışmalı. Bunun haricinde konuşulanlar boş laftır.

İstifa nereden çıkıyor? Bunu aklınıza getirecek bir şey duydunuz mu? Olmayan bir şeyi ispat etmeye çalışıyoruz.

"İMAMOĞLU'NA DAVA SİYASİ KUMPAS"

Bu siyasi kumpasa karşıyız, Ekrem Bey'in sonuna kadar yanında olacağımızı belirttik. Sayın Kılıçdaroğlu'na da Sayın İmamoğlu'na da açılan davalar siyasi davalardır.

İmamoğlu ile aramda bir sıkıntı olması mümkün değil. Biz CHP'nin belediye başkanlarıyız. Biz ancak hizmette rekabet ederiz. Partinin kuralları belli, nasıl aday seçileceği belli. Gündem de olmadığına göre biz işimize bakıyoruz.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar