İtirafçı Nevzat Bahtiyar'ın yeni ifadesi ortaya çıktı: Narin'in annesi ile amcasının ilişkisi olduğu mahallede konuşuluyordu

Diyarbakır'da yürekleri yakan Narin Güran cinayetinde yeni ve çarpıcı iddialar ortaya atıldı. Narin'in cesedini dereye gömen Nevzat Bahtiyar, verdiği ifadede, Narin'in amcası Salim Güran ile annesi Yüksel Güran arasında bir ilişki olduğu iddiasını ortaya attı. Bahtiyar, "Amca Salim Güran'ın, Narin'in annesi Yüksel Güran ile ilişkisinin olduğu mahallede konuşuluyordu" dedi.

İtirafçı Nevzat Bahtiyar'ın yeni ifadesi ortaya çıktı: Narin'in annesi ile amcasının ilişkisi olduğu mahallede konuşuluyordu
Son Güncelleme: 12 Eylül 2024 Perşembe 10:13
12 Eylül 2024 Perşembe 10:10

Diyarbakır'da yaşanan yürek yakan Narin Güran cinayetinde yeni bir iddia ortaya atıldı. Cinayetin ardından Narin'in cesedini dereye gömen tutuklu Nevzat Bahtiyar, amca Salim Güran'ın, Narin'in annesi Yüksel Güran ile yasak bir ilişki yaşadığını öne sürdü. Bahtiyar, "Amca Salim Güran'ın, Narin'in annesi Yüksel Güran ile ilişkisinin olduğu mahallede konuşuluyordu" dedi.

Nevzat Bahtiyar, ifadesinde şunları söyledi:

"Evimin önündeki ağaçları sularken Salim Güran, Narin'in babası Arif Güran'a ait evin bahçesinden bana seslendi. Onu aracımla takip ettim, evimden yaklaşık 50 metre uzaklıkta durdu. Bana aracının ön yolcu koltuğundaki battaniyeyi göstererek, 'Ben Arif'in kızını öldürdüm' dedi. Sağ işaret parmağı ile Eğertutmaz deresinin bulunduğu bölgeyi göstererek 'Sen de bu cesedi alıp yok edeceksin, yoksa seni ve aileni öldürürüm' diyerek tehdit etti.

Bana ve aileme zarar vereceği korkusuyla teklifini kabul etmek zorunda kaldım. Bana mısır tarlalarının hasadını kaldırdıktan sonra da 200 bin lira para vereceğini söyledi.

"YASAK İLİŞKİ" İDDİASI

Olayın heyecanıyla Narin'i neden ve nasıl öldürdüğünü sormadım ve bilmiyorum. Ancak Tavşantepe Mahallesi'nde Salim Güran'ın, Narin'in annesi Yüksel Güran ve kendi amcasının eşi olan M.G. ile ilişkilerinin olduğu konuşuluyordu. Salim Güran'ın, bu iki kadından biriyle yaşadığı cinsel ilişkiyi görmesi üzerine bu hususu anlatmasıyla toplum arasında dışlanacağı, itibarsızlaşacağı ve Güran ailesi içerisinde problemler yaşanacağından dolayı Narin'i öldürmek istemiş olabileceğini düşünüyorum. Ancak ben kendi gözlerimle Salim Güran'ın bu iki kadınla ilişki yaşadığını görmedim.

"NARİN AHIRDA BİR ŞEY GÖRMÜŞ OLABİLİR"

Narin'in babası Arif Güran'ın kardeşi Erhan Güran'ın oğlunun düğünü olacağından Tavşantepe Mahallesi'ndeki Güran ailesinin erkek bireylerinin büyük çoğunluğu, düğün davetiyesi dağıtmak üzere mahalle dışına çıkmıştı. Salim Güran'ın böyle bir cinsel ilişki yaşamak için mahallede kalmış olabileceğini düşünüyorum. Salim Güran'ın olay günü bana ilk seslendiği yer Arif Güran'ın ahır olarak kullandığı yerin yanıydı. O yüzden belirttiğim bu ahır bölgesinde böyle bir cinsel ilişki yaşanmış olabilir. Bu sırada da Kuran kursundan dönen Narin'in patika yolu kullanıp evine gitmesi durumunda direkt karşısına çıkan ve ahır olarak kullanılan bu bölümde bir şeyler görmüş olabilir diye düşünüyorum. Ayrıca cesedinin terlikleriyle birlikte Salim Güran tarafından yanıma getirilmesi de evinin dışında öldürüldüğünü göstermektedir."

Gözaltında çapraz sorguları yapılan Narin'in annesi Yüksel ile babası Arif Güran, ağabeyleri, amcası, halası ve yengesinin de aralarında bulunduğu şüpheli 22 kişi, bugün adliyeye sevk edilecek.

İTİRAFÇININ DEĞİŞTİRDİĞİ İFADELERİ

10 Eylül'de tutuklanan itirafçı Nevzat Bahtiyar, jandarmadaki ilk ifadesinde, 2 Eylül'de tutuklanan amca Salim Güran'ın cesedi amcayla birlikte çuvala koyduklarını, Güran'ın kendisine "İyi düşün, sana 200 bin TL para veririm" dediğini kaydederek, "Battaniyeye sarılı çocuğu alıp çuvalın içerisine birlikte koyduk. Bu esnada çocuğun üzerinde siyah tişört ve şort vardı. Üzerinde asılı küçük bir çanta vardı. Çocuğu torbaya koyduğumuzda sağ kulağının arkasında boyun bölgesinde bir kızarıklık vardı" demişti.

Bahtiyar, jandarmadaki ifadesinde olay günü yaşananları şöyle anlatmıştı: "Ben evden aracımla çıktım. Sonra arkamdan Renault marka beyaz renkli ve 47 plakalı araçla Salim Güran'ın geldiğini gördüm. Tam olarak bu yer, mezarlıktan Tavşantepe Mahallesi'ne doğru çıkan parke döşeli köyün iç yolunda bana Salim Güran korna ve selektör yaptı. Ben de bana içme suyu ile ilgili bir şey söyleyeceğini düşünerek bekledim. Salim Güran bana eliyle göstererek aracın ön yolcu koltuğunda bulunan battaniyeye sarılı bir şeyi göstererek 'bunu yok edeceksin' dedi. Ben de gösterdiği şeyin yanına yaklaştım ve bakınca battaniyeye sarılı vaziyette ve hareketsiz vaziyette yatan birinin olduğunu gördüm. Ben insan olduğunu anlayınca şaşırdım ve tereddüt ettim."

Ancak Bahtiyar, savcılıkta bu ifadesini değiştirdi ve "Ben kendi ikametimde Narin'in cesedini tek başıma çuvalın içerisine yerleştirdim" dedi. "Arif'in kızını öldürdüm, sen de bu cesedi alıp yok edeceksin. Yoksa seni ve aileni öldürürüm" şeklinde kendisini tehdit ettiğini öne süren Nevzat Bahtiyar, "Daha önce ifademde bu durumdan bahsetmemiştim çünkü Salim Güran'dan korkmuştum" dedi.

Tutuklanan itirafçı Nevzat Bahtiyar ifadesini değiştirdi, amcayı işaret etti: Salim Güran "Arif'in kızını öldürdüm, cesedi alıp yok edeceksin, yoksa seni öldürürüm" dedi.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar