Orkide nasıl çoğaltılır, budama nasıl yapılır?

Orkide nasıl çoğaltılır, budama nasıl yapılır? Çiçekleri dökülürse ne yapmalı? Orkide budama işlemi ve diğer bilmeniz gerekenler haberimizde!

Orkide nasıl çoğaltılır, budama nasıl yapılır?
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:46
9 Ocak 2018 Salı 13:49

Aşk, güzellik ve asaletin simgesi olan orkidenizin çiçekleri dökülürse korkmayın! Yılda 2-3 defa açması mümkün olan bu çieçeği yeniden canlandırmak için yapmanız gerekenler çok kolay. Peki çiçekleri dökülen orkideye ne yapmalı? Orkide nasıl çoğaltılır, nasıl budanır? Orkide budama işlemi yapılırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir? Tüm bu soruları cevaplıyoruz.

Çiçekleri dökülen orkidenizin bulunduğu ortamın sıcaklığını biraz düşürün. Sıcaklığı 16 derecenin altına indirmeniz yeterli olacaktır. Ayrıca 2-3 hafta kadar orkidenizi serin ortamda tutun ve geceleri hafifçe su püskürterek canlanmasına yardımcı olun.

Orkide budama işlemini gerçekleştirmek içinse, saplar sararıp kahveye dönünceye kadar bekleyin. Ardından budayabilirsiniz. Orkide budama işlemini yaparken dikkat etmeniz gereken bazı hususlar vardır.

Orkide budama için;

- Sapları sararıp kahverengi olana kadar bekleyin.

- Kesme işlemini yaparken makas kullanmayın zira sapın kırılmasına neden olabilir. Onun yerine daha keskin bir alet olan falçatayı kullanabilirsiniz.

- Peki nereden kesmeye başlayacaksınız? Orkidenin sapı boyunca filiz boğumları göreceksiniz. En dipten başlayarak bu boğumları gözden geçirin ve dolgun görünenleri geçerek yukarıya doğru çıkın. Sapın artık kurumaya başladığını gördüğünüz boğumun birkaç santim yukarısından budama yapmanız yeterli olacaktır.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar