Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin: Sahte diploma skandalında 500 okula ceza kesildi

Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, eğitimdeki sahte diploma skandalına müdahale ederek, 'hayalet sınıf' işlettiği tespit edilen 500 okula ceza kesildiğini duyurdu. Tekin, eğitimde şeffaflık ve adil bir sistem vurgusu yaparak, yasadışı faaliyetlere sıfır tolerans gösterileceğini belirtti.

Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin: Sahte diploma skandalında 500 okula ceza kesildi
Son Güncelleme: 19 Eylül 2024 Perşembe 14:13
19 Eylül 2024 Perşembe 14:12

Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, sahte diploma skandalına karışan ve 'hayalet sınıf' işlettiği tespit edilen yaklaşık 500 okula ceza uygulandığını duyurdu. Tekin, "Herhangi bir okulun popülerliği ya da meşhurluğu, bu tür yasadışı eylemlere göz yumacağımız anlamına gelmez. Gerekirse en ünlü okullara bile gereken cezaları kesmekte tereddüt etmeyeceğiz," dedi.

Bakan Tekin, Erzurum'da eğitim editörleriyle yaptığı toplantıda, devlet okullarında ücretsiz yemek sağlama planlarına dair de açıklamalarda bulundu. Cumhuriyet'in aktardığına göre, Tekin, "Şu anda deprem bölgesi ve taşımalı eğitim kapsamındaki öğrencilerimize yemek sağlıyoruz. Ancak tüm öğrencilere yemek sağlamak için gerekli altyapı ve kaynakları değerlendiriyoruz," ifadelerini kullandı.

Ayrıca, Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki bir sınav sorusunun iptali sonrasında mağduriyet yaşayan öğrencilere yönelik düzenlemeler hakkında bilgi veren Tekin, yaklaşık 10 bin öğrencinin bu durumdan etkilendiğini belirtti. Bakan, "Puanı yeniden hesaplanan öğrenciler, isterlerse tercih sıralarını gözden geçirebilir ve kontenjan sınırlaması olmaksızın istedikleri okula yerleşebilir," dedi.

Bu arada, bazı özel okullarda para karşılığı 'hayalet sınıflar' kurulduğu ve öğrencilere yüksek ücretler karşılığında devamsızlık yapmalarına rağmen diploma verildiği iddiaları gündeme geldi.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar