Özgür Özel'den erken seçim açıklaması: Seçimleri yenileyeceğiz, bizim kimseden korkumuz yok

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, erken seçim tartışmalarına ilişkin konuştu. Özel, "Biz Erdoğan'ın aday olmasını ve onu yenerek bu sürecin tamamlanmasını Cumhuriyet Halk Partisi ve Türkiye demokrasisi açısından sağlıklı görüyorum" diye konuştu.

Özgür Özel'den erken seçim açıklaması: Seçimleri yenileyeceğiz, bizim kimseden korkumuz yok
Son Güncelleme: 3 Eylül 2024 Salı 13:30
3 Eylül 2024 Salı 13:28

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, Erdoğan'ın aday olduğu bir erken seçimden çekinmediklerini söyledi.

Özel, "Biz Erdoğan'ın aday olmasını ve onu yenerek bu sürecin tamamlanmasını Cumhuriyet Halk Partisi ve Türkiye demokrasisi açısından sağlıklı görüyorum" dedi.

CHP Genel Başkanı Halk TV’de yayınlanan Yeni Bir Sabah programında İsmail Küçükkaya’nın sorularını yanıtladı.

"ANAYASA'YA TAM UYULMASI GEREKİR"
Özel’in konuşmasından öne çıkanlar şu şekilde:

"Toplumsal mutabakat metni, toplumsal mutabakatla olur. Türkiye'nin bir mutabakata ihtiyacı var. Türkiye'nin yüzde 70'i yönetim sisteminden memnun değil. Bugün Türkiye'de insanların ne istediğini sorun, kimse anayasa yazmaz. Ama Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Bence var. Aslında yeni bir Anayasa'yı hepimiz Erdoğan'dan daha çok istiyoruz. Ama Erdoğan, yeni bir Anayasa'nın yapılmasının koşullarının ortadan kaldırdı. Önce mevcut Anayasa'ya tam uyulması gerekir. Bu çok kolay bir laf. Ancak Erdoğan için çok zor.

ERKEN SEÇİM AÇIKLAMASI
Erdoğan'ın görev süresinin tam ortasında bir şey konuşacağız. Bugün Türkiye'de seçimlerin olmasının iki yolu var. Meclis 360 milletvekili ile seçimleri yenilerse Erdoğan'ın son bir kez aday olma hakkı var. Görev süresi beş yıl. Seçimleri yenileyeceğiz. Bizim kimseden korkumuz yok. Biz Erdoğan'ın aday olmasını ve onu yenerek bu sürecin tamamlanmasını Cumhuriyet Halk Partisi ve Türkiye demokrasisi açısından sağlıklı görüyorum.

2026'nın baharında ya da gelecek yıl kasımda sandığa koyalım. Bizim Erdoğan'ı yenmemiz, yeni bir kalkınma sürecini başlatmamız lazım.

Parlamenter sisteme döneceğiz.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar