TEMA Vakfı'ndan çölleşme ve kuraklık uyarısı: Tükiye'de 9 yıl içinde 410 bin hektar orman alanı kaybedildi

TEMA Vakfı, Türkiye'de son 11 yılda madencilik ve enerji faaliyetleri nedeniyle 410 bin hektar orman alanının kaybedildiğini duyurdu. Ayrıca vakıf, dünya genelinde çölleşme ve kuraklığın ciddi insanlık krizlerine yol açtığını vurgulayarak, bu sorunlarla mücadelenin aciliyetine dikkat çekti.

TEMA Vakfı'ndan çölleşme ve kuraklık uyarısı: Tükiye'de 9 yıl içinde 410 bin hektar orman alanı kaybedildi
Son Güncelleme: 18 Haziran 2024 Salı 14:40
18 Haziran 2024 Salı 14:39

TEMA Vakfı, Dünya Çölleşme ve Kuraklıkla Mücadele Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, Türkiye'de 2012-2023 yılları arasında madencilik ve enerji faaliyetleri sonucunda yaklaşık 410 bin hektar orman alanının kaybedildiğini bildirdi.

TEMA'nın sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, dünya topraklarının yüzde 40'ının çölleşme, arazi bozulumu ve kuraklık nedeniyle tahrip olduğu vurgulanırken, her yıl artan çölleşme ve kuraklığın 3,2 milyon insanın yaşamını tehdit ettiği ifade edildi. Kuruluş, iklim krizi, kuraklık ve çölleşmeyle mücadelede herkesin sorumluluğunu önemle vurgulayarak, orman, su kaynakları, çayır-mera ve verimli tarım arazilerinin yasal düzenlemelerle korunması gerektiğini ve çölleşen, erozyona uğrayan toprakların iyileştirilmesinin önemini hatırlattı.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar