DEVA Lideri Ali Babacan'dan 'ortak grup' açıklaması: Tüm partilerle iletişim halindeyiz

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Meclis'in 3'üncü yasama yılı açılış resepsiyonuna katıldı. Diğer partilerle birleşerek Meclis grubu kurma konusunda açıklama yapan Babacan, "Şu anda bütün partiler ile iletişim halindeyiz. Amacımız Türkiye’yi iki kutuplu siyaset arasına sıkıştırmayacak bir yol." dedi.

DEVA Lideri Ali Babacan'dan 'ortak grup' açıklaması: Tüm partilerle iletişim halindeyiz
Son Güncelleme: 2 Ekim 2024 Çarşamba 15:10
2 Ekim 2024 Çarşamba 15:07

Yasama tatilinin bitmesinin ardından 1 Ekim itibarıyla Meclis tekrar çalışmaya başladı. 3'üncü yasama yılının açılışı kapsamında milletvekillerinin katıldığı bir resepsiyon düzenlendi. Burada gazetecilerin sorularını yanıtlayan DEVA Partisi Lideri Ali Babacan, ortak bir Meclis grubu kurma konusunda olumlu mesajlar paylaştı.

"Türkiye'yi iki kutuplu siyasete hapsetmeyen bir çıkış kapsını önemli görüyoruz. Bunun da geniş bir birlik, beraberlik ile olabileceğini düşünüyoruz." diyen Babacan, partilerle temaslarının devam ettiğini ifade etti.

DEVA Partisi Lideri, ilkesel bir bakış açısından hareketle birçok partiyle milletvekilleri aracılığıyla iletişim kurulduğunu söyledi.

GELECEK PARTİSİ İLE BİRLEŞME GÜNDEMİ RAFTAN İNEBİLİR

Gelecek Partisi ile birleşme görüşmelerine ilişkin soruyu yanıtlayan Babacan, "Şu anda rafta duruyor ama her an raftan inebilir. Gelecek Partisi'nden arkadaşlarımız, çok sevdiğimiz arkadaşlarımız. Yıllarca beraber emek harcadığımız arkadaşlarımız. Dolayısıyla birlikte olma arzusu var. Bugün olmazsa yarın olur, bakarız." şeklinde konuştu.

Meclis'te Demokrat Parti ile ortak grup kurma süreciyle ilgili ise "O formül Demokrat Partili bazı arkadaşlar tarafından dillendirildi. Anlıyoruz ki parti genel merkezlerinde bu konuyla ilgili henüz bir değerlendirme yapılmamış.” ifadelerini kullandı.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar