Instagram açılacak mı? Adalet Bakanı Tunç: Sosyal medya şirketleri de kanunlara uymak zorunda

Adalet Bakanı Tunç 'Instagram ne zaman açılacak' sorusuna cevap vererek "Kanunda sorumluluklar var, BTK yetkilerini kullandı. Şu anda BTK'nın gerekçelerini ilgili şirkete iletilmiş durumda. Türkiye bir hukuk devleti. Herkes kurallara uyacak. Dolayısıyla hiç kimsenin bir ayrıcalığı yok" dedi.

Instagram açılacak mı? Adalet Bakanı Tunç: Sosyal medya şirketleri de kanunlara uymak zorunda
Son Güncelleme: 6 Ağustos 2024 Salı 13:03
6 Ağustos 2024 Salı 13:01

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç Instagram'ın kapatılmasına ilişkin son durumu aktarırken, 'Türkiye Cumhuriyeti hukuk devleti herkes kurallara uyacak. Yargımız kararları verecektir. Sosyal medya şirketleri de kanunlara uymak zorunda.' dedi.

Adalet Bakanı Tunç'un açıklamaları şöyle:

Savcımıza ve ailesine geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Bu tip olaylar hoş olaylar değil. Kime yapılırsa yapılsın kabul edilmemesi gerekiyor. Gerekli kararı verecek olan yargı makamları. Baştan teyit etmeden tek taraflı olayı sunmamak gerekiyor. Sonradan özür dilemek gerekiyor. Basın açısından tatsız bir durum. Kabul edilemez, soruşturma sürüyor.

'SOSYAL MEDYA ŞİRKETLERİ DE KANUNLARA UYMAK ZORUNDA'

BTK’nın yetkileri var. 2007’de yürürlüğe girdi, 2020’de de önemli değişiklikler yapıldı. Herkesin görevleri var. BTK’nın yetkileri çerçevesinde gerçekleştirilen bir durum. Öncelikle yayının çıkarılması ile ilgili bildiriyor. Şu anda BTK’nın gerekçeleri ilgili sosyal medya kurumuna iletildi. BTK’nın yayını durdurma yetkisi var. İnternette suç işlenmesine yönelik bir görev varsa bunu devlet yapmak durumunda. Türkiye Cumhuriyeti hukuk devleti herkes kurallara uyacak. İnstagram’ın açılması ile ilgili durumun olmadığını söyledi sayın Ulaştırma Bakanı. Yargımız kararları verecektir.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar