Almanya'ya iltica eden Türkler için sert önlemler: Türkiye’yi ziyaret eden iade edilecek

Almanya, dolaylı yollarla ülkeye gelen ilticacılara artık maddi yardım yapmayacak. İltica hakkı kazanan ancak sonrasında kendi ülkesine dönen herkes bu hakkı kaybedecek. Bu gruba dahil olan Türkler, önce ayak bastıkları AB ülkesine, ardından Türkiye'ye iade edilecek.

Almanya'ya iltica eden Türkler için sert önlemler: Türkiye’yi ziyaret eden iade edilecek
Son Güncelleme: 30 Ağustos 2024 Cuma 15:31
30 Ağustos 2024 Cuma 15:29

 

Almanya’da aşırı sağ hareketlerin etkisiyle iltica politikaları daha sert bir hal aldı. Yeni düzenlemelere göre, iltica eden bir göçmenin ülkesini ziyaret etmesi, ilticayı geçersiz kılacak ve bu kişi ülkeye geri dönme hakkını kaybedecek. Bu durum, özellikle Türkiye’den gelip Almanya’ya iltica eden göçmenleri etkiliyor.

Almanya hükümeti, ülkeye girmeden önce başka bir AB ülkesinde iltica başvurusu yapmış göçmenlerin, o ülkeye iadesini kolaylaştırma kararı aldı. Bu düzenleme, Almanya’da yaklaşık yarım milyon ilticacı bulunduğu ve bunların 100 bininin Türk olduğu göz önünde bulundurulduğunda, önemli değişiklikler getirecek.

İLTİCA EDENLER ÜÇÜNCÜ ÜLKELERE İADE EDİLECEK

Yeni düzenlemeye göre, Almanya’ya ilk ayak basan göçmen, ilk girdiği AB ülkesine iade edilecek ve iltica başvurusu orada değerlendirilecek. Bu durumda, ilk AB ülkesinde kayıt yaptırmış göçmenler, öncelikli olarak bu ülkeye gönderilecek. Daha sonra, söz konusu ülke tarafından Türkiye'ye iade edilebilecek. Türkiye üzerinden gelen göçmenlerin de büyük çoğunluğu, Bulgaristan, Polonya, Yunanistan, Hırvatistan ve Avusturya gibi ülkelerden geçtiği için, bu ülkeler aracılığıyla Türkiye’ye geri gönderilecekler.

MADDİ YARDIMLAR SINIRLI VE İNSANİ YARDIM SAĞLANACAK

Sözcü'de yer alan habere göre; yeni düzenlemeler kapsamında, iltica süreci başlatılan kişilere maddi yardım yapılmayacak ve ödeme kartı verilmeyecek. Ancak, acil insani ihtiyaçlar—barınma, yiyecek, içecek ve hijyen ihtiyaçları—karşılanacak. Bu adım, aynı zamanda kaçak göçmenlerin ve insan tacirlerinin ülkelerine para transferlerinin engellenmesini hedefliyor.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar