İçerdiği cesur sahneleriyle zamanında adından fazlasıyla söz ettirmiş 30 film - Sayfa 15
Konu: Evinden bir süredir uzak olan Jeffrey Beaumont babasının geçirdiği kalp krizi üzerine geri döndüğünde evinin yakınlarında kesilmiş bir kulak bulur. Polisin vakayla yakından ilgilenmemesi üzerine olayı kendisi araştırmaya koyulan Jeffrey kendisini karmaşık bir dizi olayın içinde bulur. Uyuşturucu bağımlısı psikopat Frank Booth (Dennis Hopper) şarkıcı Dorothy’nin (Isabella Rossellini) küçük oğlunu Dorothy’e işkence etmek için kaçırmıştır.
15 30
 
İçerdiği cesur sahneleriyle zamanında adından fazlasıyla söz ettirmiş 30 film - Sayfa 16
Konu: 1968 yılında Prag’dayız. Bir beyin cerrahı olan Thomas, o yıllarda ülkede esmekte olan özgürlük rüzgarlarının da etkisiyle hareketli bir cinsel hayata sahiptir. Çalıştığı hastanedeki hemşireler de hastalar da, adeta onu mutlu etmek için sıraya girmiş gibidir. Oysa Thomas’ın gözdesi kendisi gibi hayatı, cinselliği ve ilişkileri hafife alan Sabina’dır. Yakışıklı doktorun hayatına genç ve tuhaf bir cazibesi olan taşralı Tereza girdiğinde işler değişir.
16 30
 
İçerdiği cesur sahneleriyle zamanında adından fazlasıyla söz ettirmiş 30 film - Sayfa 17
Konu: Elizabeth, New York'taki bir sanat galerisinde hayatını kazanmaktadır. Bir gün esrarengiz bir adam olan John tarafından baştan çıkarılır. Zaten gerçek aşkın arayışındadır ve bu adamın çekiciliği onu kendisine doğru çekmektedir. Bu tutkulu ilişki dokuz buçuk hafta boyunca sürecek ve Elizabeth'in cinsel dünyasına yeni bir tuğla ekleyecektir.
17 30
 
İçerdiği cesur sahneleriyle zamanında adından fazlasıyla söz ettirmiş 30 film - Sayfa 18
Konu: Bir lisede danışman öğretmenlik yapan Sam Lombardo iki kız öğrencisi, Suzie Toller ve Kelly Van Ryan tarafından, kendilerini taciz ettiği yönünde suçlamalara maruz kalır ve kendini savunması için avukat Bowden’ı tutar. Fakat dava günü geldiğinde, iki genç kızın ağzından dökülen cümleler davayı şaibeli hale getirecek cinstendir. Suzie ve Kelly çeşitli sebeplerden ötürü intikam almak istedikleri için bu suçlamayı yapmış olduklarını söyleseler de olaylar hiç de göründüğü kadar basit değildir. Cevabının verilmesi gittikçe zorlaşan soru ise Lombardo’nun masum olup olmadığıdır.
18 30