İçerdiği cesur sahneleriyle zamanında adından fazlasıyla söz ettirmiş 30 film - Sayfa 22
Konu: Çarpışma 1973 yılında bilim-kurgu romanları yazarı J.G.Ballard tarafından yazıldı. Film modern dünya insanının teknolojinin içinde nasıl kimliksizleştiğini ve insanın yine teknoloji aracılığı ile kendisini yeniden keşfedişini vurguluyor. Seks ve araba bu filmde birer simgeden ibaret.
22 30
 
İçerdiği cesur sahneleriyle zamanında adından fazlasıyla söz ettirmiş 30 film - Sayfa 23
Konu: Yıllar önce henüz ergenken çıkma teklifini reddettiği Adam Franklin'le şans eseri karşılaşan Emma Kurtzman için bu olay unutamayacağı yeni bir aşkın fitilini ateşler. İlişkilere karşı soğuk bir tavrı bulunan Emma ve aşka tövbe eden Adam'ın yıllar sonra meydana gelen bu tesadüfî karşılaşması, ergen dönemlerinde yaşanan deneyimin tam tersidir. İkili, böylece ilginç bir birlikteliğe, çıkar üzerine kurulu karmaşık bir ilişkiye başlarlar. Hiç bir bağın olmadığı, dertsiz tasasız, sadece cinselliğe dayalı bu yalansız ve dolansız ilişkide ne kıskançlığa ne de duygusallığa yer vardır.
23 30
 
İçerdiği cesur sahneleriyle zamanında adından fazlasıyla söz ettirmiş 30 film - Sayfa 24
Konu: Lil ve Roz Avustralya'nın doğu yakasında bulunan cennet gibi bir kasabada yaşamaktadır. Birbirlerini çocukluktan bu yana tanımakta olan ikili, sahile nazır, birbirlerine komşu evlerde yaşamaktadırlar. Birçok zorluğun üstesinden tek başlarına gelmekte ve çocukları Ian ve Tom'u birlikte büyütmektedirler. Sörfçü olan Ian ve Tom da bu süreçte birbirleriyle yakın arkadaş olmuştur. Lil ve Roz artık çok çekici iki delikanlının annesidir. Fakat birbirlerinden sakladıkları ve er ya da geç su yüzüne çıkacak önemli bir gerçek vardır.
24 30
 
İçerdiği cesur sahneleriyle zamanında adından fazlasıyla söz ettirmiş 30 film - Sayfa 25
Konu: Gizemli romanların yazarı Sarah Morton, bir süredir Londra’dan yorulmuş ve yeni romanı için ilham arayışı içerisine girmiştir. Yayıncısı John Bosload’dan, kendisinin Fransa’nın güneyi Luberon’daki evinde kalmak üzere bir teklif alır. Bölgenin sezonu olmadığı için sessiz bir ortamdır ve yazara iyi geleceğinden emindir John. Bu harika şehir, telaşsız adımları ile Sarah için son derece canlandırıcı bir motivasyon kaynağıdır. Ta ki bir gece yarısı John’un tembel ve ilgisiz Fransız kızı Julie’nin umulmadık bir biçimde eve gelişine dek. Sarah’nın ciddi ve sağlam çalışma disiplini, Julie’nin pervasızlığı ve seks üzerine kurulu yaşam tarzı ile sarsılır. Aralarındaki etkileşim, huzursuzlukların giderek arttığı, dengelerin bozulduğu bir takım olaylar zincirine sebep olur.
25 30