İçerdiği cesur sahneleriyle zamanında adından fazlasıyla söz ettirmiş 30 film - Sayfa 25
Konu: Gizemli romanların yazarı Sarah Morton, bir süredir Londra’dan yorulmuş ve yeni romanı için ilham arayışı içerisine girmiştir. Yayıncısı John Bosload’dan, kendisinin Fransa’nın güneyi Luberon’daki evinde kalmak üzere bir teklif alır. Bölgenin sezonu olmadığı için sessiz bir ortamdır ve yazara iyi geleceğinden emindir John. Bu harika şehir, telaşsız adımları ile Sarah için son derece canlandırıcı bir motivasyon kaynağıdır. Ta ki bir gece yarısı John’un tembel ve ilgisiz Fransız kızı Julie’nin umulmadık bir biçimde eve gelişine dek. Sarah’nın ciddi ve sağlam çalışma disiplini, Julie’nin pervasızlığı ve seks üzerine kurulu yaşam tarzı ile sarsılır. Aralarındaki etkileşim, huzursuzlukların giderek arttığı, dengelerin bozulduğu bir takım olaylar zincirine sebep olur.
25 30
 
İçerdiği cesur sahneleriyle zamanında adından fazlasıyla söz ettirmiş 30 film - Sayfa 26
Konu: Nemfomanyak bir kadın olan Joe'yu merkezine alan film, baş karakterinin doğumundan 50 yaşına kadar olan hayatına, özellikle de cinsel serüvenlerine odaklanıyor. Soğuk bir kış gecesi yakışıklı bir bekar olan Seligman, yolda dövülmüş halde Joe'yu bulur. Onu evine getirip, yaralarını sarar. Joe bu adamın evinde dinlenirken kendi hikayesini de anlatmaya başlar.
26 30
 
İçerdiği cesur sahneleriyle zamanında adından fazlasıyla söz ettirmiş 30 film - Sayfa 27
Konu: Dünya, ülkelerin arasındaki politik çıkmazlar sebebiyle büyük bir savaşın gölgesindedir. Bu dünyada gençliğine ulaşmaya çabalayan bir çocuk ise kasabalarına gelen, güzeller güzeli bir genç kadın olan Malena'nın etkisiyle kendi erkek kimliğini bulmak üzeredir. Malena, tüm güzelliğiyle faşist bir İtalyan kasabasını derinden etkilemektedir. Bütün kasabayı birbirine düşürecek olan genç, seksi ve dul kadın, bu kasabanın hem başlangıcı hem de sonu olmak üzeredir.
27 30
 
İçerdiği cesur sahneleriyle zamanında adından fazlasıyla söz ettirmiş 30 film - Sayfa 28
Konu: Prof. Humbert, orta yaşın üzerinde bir yazardır. Bir süre için Charlotte Haze’in evinde kiracı olur. Bu süreçte onun kızı Lolita’ya vurulur. Lolita henüz 15 yaşındadır. Profesörün, kendisi ile ilgili sıra dışı fantezileri vardır. Bunları günlüğüne özgürce kayıt eder. Lolita’ya yakın olabilmek için annesi ile evlenir. Charlotte bir gün onun günlüğünü bulur ve okudukları karşısında dehşete düşerek kendini sokağa atar. O sırada da bir kaza sonucu ölür. Humbert, bu gerçeği Lolita’dan saklar ve onu yanına alarak bir yolculuğa çıkar.
28 30