Kanaga ne demek? Kanaga sembolünün anlamı nedir?

Onedio'nun ilk web dizisi olan Kanaga ne demek? Kanaga sembolünün anlamı nedir? İşte diziye dair merak edilenler..

Kanaga ne demek? Kanaga sembolünün anlamı nedir?
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:49
10 Mart 2018 Cumartesi 17:51

Daha önce sizler için Kanaga dizisi hakkında detaylı bilgi vermiştik. Kanaga dizisiyle ilgili detaylı bilgilire ve oyuncu kadrosuna buradan ulaşabilirsiniz. Başrolünde başarılı oyuncu Mehmet Günsur'un oynadığı ve Onedio'nun ilk internet dizisi olan Kanaga 4 Mart'tan itibaren başlıyor. Her bölümü 15 dakika ve toplamda 12 bölümden oluşacak olan Kanaga dizisi şimdiden merak ediliyor. Konusu ve oyuncu kadrosuyla merak edilen dizinin adı neden Kanaga? Kanaga ne demek? Kanaga sembolünün özel bir anlamı var mı?

Kanaga dizisinin çekimlerine 2015 yılında başlandı. Yapımcılığını Mehmet Günsür ve Kaan M. Yüceil’in, yönetmenliğini Tolga Yüceil ve Caterina Mongio'nun üstlendiği Kanaga’nın hikayesine Günsür’ün eşi Caterina Mongio, Tolga H. Yüceil ve Kaan M. Yüceil imza attı. Kanaga: Macera biçiminde, çizgi roman DNA’sına sahip bir insanlık yolculuğudur. Kanaga; İstanbul ve Roma’da yaşayan, daha önce bir çok uzun metraj film, belgesel, kısa film ve reklam filmine imza atmış filmcilerin kurduğu Nnaco Yapımın bir projesidir

Kanaga’yı çoğumuz Mehmet Günsür’ün başrol oynadığı diziyle tanıdık. İlk bakıldığında ilkel çağlarda çizilmiş bir insan figürü gibi görünen Kanaga’nın aslında çok farklı bir hikayesi var.

Kanaga ne demek? Kanaga sembolünün anlamı nedir?

Kanaga, dünyanın çeşitli yerlerinde binlerce yıl önce kayalara oyulmuş veya mağaraların duvarlarına çizilmiş olarak bulunmuştur. Bu sembolü araştıran bilim insanları, sembolün bir çok farklı kültür ve coğrafyaya ait kabile veya insan toplulukları tarafından aynı şekilde resmedilişi üzerine çeşitli teoriler üretmişler. Teoriler arasında en güçlülerden biri şeklinden dolayı avlanan bir avcı olduğudur. Ki bu teori çok güçlü olmasına rağmen şeklin farklı kültürlerde aynı resmedilişi insanlara farklı bir şey olabileceği ihtilafı doğurmuştur. Hem neden birbirlerini hiç görmeyen kültürler aynı resmi çizsin ki?

Bir diğer teori ise sembolün muhtemel bir doğa olayı olmasıdır.Prehistorik dönemde güneş tarafından oluşan plazma patlaması (fırtınası) dünyamıza ulaşarak atmosferde elektrik boşalımına sebep olmuş ve bu gökyüzünde görülebilen bir olaya sebep vermiştir. Aynı bugün görülen kuzey ışıkları (Aurora Borealis) gibi ama çok daha güçlü bir elektriksel patlama gibi. Bu gökyüzündeki olay da dünya üzerinde ki bütün insanlar tarafından görülmüş ve tanrısal bir olay olarak sembolize edilmiş. Daha az görülen bir bakışa göre ise sembol sadece kuyruklu bir kertenkeledir. Resmedilen coğrafyalarda çok görülen kertenkelelerin de neden bu kadar benzer çizildiği başka soruları beraberinde getirmiştir. 

Son olarak yine bazı bilim insanlarına göre bu sembol aslında Orion takım yıldızının sembolüdür. Bugün ilkel çağlardan günümüze kadar gelmiş olan Kanaga figürünün gerçekten tam olarak neyi ifade ettiği hala tartışmalıdır. Anlamı her ne olursa olsun ilkel çağlardan günümüze kadar ortak insan hikayesinde kıymetli bir şey ifade ettiği kesindir. Bakalım dizi adıyla hayatımıza girecek olan bu sembol, hikayede bize neleri gösterecek. Kanaga sempolü geçmişte Mali ve Senegal bayraklarında kullanılmıştır.

Senegal 1960’da, Mali 1961’de bayraklarından Kanaga sembolünü kaldırmıştır. Kanaga aynı zamanda Mali’de Dogon kabilesinin dama adını verdikleri ritüellerde giydikleri maskelere verilen isimdir. Ölen kişilerin ruhunu kabileden uğurlamak için düzenlenen törenlerde takılır.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar

şükran eryol En beğenilen yorum
çok beğendim.tüm sümer tabletlerinine ilgi duymuş ulaşabildiğim tüm tabletleri okumuşumdur.zecharia sitcechin'in tüm kitaplarını okodum.harika bir film.kutluyorum. biraz geç haberim olu. geç kaldıysam affola.