Gomis neden bayıldı? Bafetimbi Gomis'in hastalığı ne

Bafetimbi Gomis bayıldı. Peki Gomis'in hastalığı ne? Gomis neden bayılıyor? tüm bu soruların yanıtı haberimizde.

Gomis neden bayıldı? Bafetimbi Gomis'in hastalığı ne
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:49
18 Şubat 2018 Pazar 20:04

Gomis Kasımpaşa karşılaşmasında korner kullanıacağı sırada bayıldı. Gomis neden bayıldı? Gomis'in hastalığı ne? tüm bu soruların yanıtını sizler için derledik

Karşılaşmanın 7. dakikasında kullanılacak bir köşe vuruşu öncesinde ceza sahası içinde sendelemeye başlayan Gomis, daha sonra kendisini yere bırakarak bir baygınlık geçirdi.

Kronik bir rahatsızlığı olan Gomis'e hemen müdahale edildi. Yaklaşık 1-2 dakika sonra kendisine gelen Gomis, tekrar oyuna devam etti.

Kulüp doktoru Gomis'in hastalığı ne sorusunu yanıtlamıştı

Galatasaray Kulübü Futbol Takımı Doktoru Yener İnce, Gomis'in transferinden sonra bir açıklama yaparak Fransız oyuncunun futbol oynamasına engel olacak bir rahatsızlığı bulunmadığını, ancak bayılma problemini herhangi bir dönemde yaşayabileceğini belirtmişti.

İnce, yaptığı açıklamasında 31 yaşındaki oyuncunun zaman zaman bayılma atakları geçirdiğini anlatırken, "Hem Fransa hem İngiltere'de oynarken sağlık kontrollerinin tüm detayları elimizde. Fransa, İngiltere ve UEFA nezdindeki bütün karşılaşmalarda oynayabilir raporları var. Oyuncunun herhangi bir dönemde bayılmalar yaşaması kuvvetle muhtemel, bu normal. Sağlık durumunu biliyoruz. Futbol oynamasına engel olacak kalp hastalığı ortaya konmamış. Bizim çalışmalarımızda da bu bulguya rastlanmamış. Bayılmalar olabilir. Antrenmanda da maçta da bir bayılma yaşaması mümkün. Bize sürpriz tablo olmayacak." ifadelerini kullanmıştı.

Gomis daha önce de bayılmıştı

2009 yılında Fransa Milli Takımı'nın kampında yapılan bir antrenmanda baygınlık geçiren Gomis'e vazovagal senkop teşhisi konmuştu. Gomis aşırı nem, sıcaklık ya da stres anlarında geçici olarak şuur kaybı yaşayabiliyor.

Lyon forması giyerken de üç kez baygınlık geçirdiği bilinen Gomis, 2015 yılında Swansea City forması giyerken Tottenham ile oynadıkları maçın 7. dakikasında da aynı sorunu yaşamış ve oksijen maskesi takılarak hastaneye götürülmüştü. Gomis, geçen yıl formasını giydiği Marsilya'da ise herhangi bir sağlık sorunu yaşamadı.

Vazovagal senkop hastalığı nedir?

Vazovagal senkop veya nörokardiyojenik senkop, en sık bayılma nedenlerinden birisi olarak gösterilmektedir. Anksiyete, korku, ağrı, sıcaklık, nemli ortam ve uzun süre ayakta kalma gibi faktörlerle tetiklenir.

Bu gibi durumlarda gelişen ani kalp ritmi dengesizliği ve nabız düşüklüğü, beyne kısa süreli olarak kan gitmesine engel oluyor ve bu da kişinin bayılmasına yol açıyor.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar