Antakya, İskenderun, Hatay piknik alanları havaların iyice ısınması ve yaz aylarının yakınlaşmasıyla birlikte internette araştırılan konular arasına girdi. Sevdiklerinizle güzel zaman geçirebileceğiniz Antakya, İskenderun, Hatay piknik alanları haberimizde mevcut. Ailenizle, sevgilinizle, arkadaşlarınızla, güzel zaman geçirip biraz kafa dinlemek isterseniz Sevdiklerinizle güzel zaman geçirebileceğiniz Antakya, İskenderun, Hatay alanları içeriğimize bir göz atın deriz. İşte Antakya, İskenderun, Hatay piknik alanları
Harbiye (Defne)
Antalya il merkezine 7 km. mesafede olup her tarafı yeşillik olan güzel bir piknik yeridir. Antik çağın ünlü Daphne kentidir. Efsaneye göre Zeus'un oğlu ışık tanrısı Apollon, ırmak kenarında gördüğü genç ve güzel bir kız olan Daphne'ye aşık olur ve onunla konuşmak ister. Daphne'yi kovalar. Daphne kurtulamayacağını anlar. "Ey toprak ana beni ört, beni sakla, beni koru" diye yalvarır. Daphne ağaca dönüşür. Apollon şaşırır. Bu olaydan sonra şiir ve silah zaferi defne ağacının dalıyla mükafatlandırılır ve Defne'nin gözyaşlarının Harbiye'deki şelaleleri meydana getirdiğine inanılır. Seleukos Döneminde çağlayanlarıyla tanınan ve dünyaca ünlü bir sayfiye yeri olan Defne, çok sayıda köşkler, tapınaklar, eğlence yerleri ile ünlüydü. Stadyumunda düzenlenen olimpiyatların ihtişamı dillere destandı. Ancak şiddetli depremler bu şehri yerle bir etmiş, günümüze gözle görülür herhangi bir eser kalmamıştır.
Harbiye, şimdilerde çok ilgi gören mesire yeri, yayla olup aynı zamanda heykeller, turistik eşya yönünden önemli bir beldedir. Yöredeki tezgahlarda dokunan doğal ipekler ise gerek yurt içinde gerekse yurt dışında çok aranan kumaşlardandır.
İmma
Antakya-Cilvegözü yolu üzerinde Reyhanlı yakınında şimdi piknik yeri olarak kullanılan antik dönem yerleşim yeri vardır.
Teknepınar (Batıayaz)
Alanı Antakya´dan 20 km asfalt, Samandağ ilçesinden 17 km stabilize yolla ulaşım mümkündür. Tarih ve doğanın iç içe olduğu bir yayla köyüdür. Kamp ve piknik alanlarındaki buz gibi billur suları, Akdeniz Bölgesi ´ne özgü her türlü sebze ve meyvenin yetiştirilmesi, Ortadoğu ülkelerine yakınlığı nedeniyle, gerek yerlilerin gerekse Ortadoğu ülkelerinden gelen ziyaretçilerin ilgi odağı durumundadır. Günübirlik yeme içme üniteleri ve kamp yerleri bulunmaktadır. Nergizlik Mesire Alanı Belen Güzelyayla´ya 4 km uzaklıkta olup, asfalt yolla İskenderun´a bağlıdır. Elektrik, telefon ve içme suyu şebekesi vardır.
Çevlik Ören Yeri
Samandağ ilçesinde bulunan Çevlik Ören Yeri, hem tarihi bir değere hem de doğal bir güzelliğe sahiptir ve Hatay’ın görülmesi gereken yerlerinden biridir. Çevlik, günümüzde hem tarihi bir gezi alanı hem de tatil için ideal bir noktadır. Uzun bir kumsalı vardır. Denizinin sürekli dalgalı olması sebebiyle sörf için oldukça uygundur.
Nergizlik Piknik Alanı
Belen-Güzelyayla’ya 4 km uzaklıkta, asfalt yol ile İskenderun’a bağlıdır. Elektrik, telefon ve içme suyu sistemi mevcuttur.
Belen - Güzelyayla (Soğukoluk) Piknik Alanı
Belen İlçesi-Sarımazı Mahallesi yol ayrımından başlayarak, 8 km´lik asfalt bir yol ile yeşilliğin ve ormanın hakim olduğu virajlı bir güzergahtan çıkılabilmektedir. Belen ve İskenderun´dan minibüslerle ulaşım mümkündür. Güzelyayla´da yüzyıllardır yayla geleneği sürmektedir. Altyapı sorunları kısmen çözülmüş olan yaylanın denize yakın olması ilgiyi artırmaktadır. İskenderun Körfezi´nin seyir terası durumunda çam ağaçları ve kır çiçekleri içerisine kurulmuş, eski ve yeni tip yapıları ile gezilmeye ve görülmeye değer, adına türküler ve şiirler yazılan bir yayladır. Kamp kurmaya, pikniğe, orman içinde kısa geziler yapmaya elverişlidir. Yaylada konaklamak için pansiyon tipi evler, günlük yeme-içme üniteleri bulunmaktadır.
Karlısu Göleti Ve Macera Parkı
Karlısu Göleti Ve Macera Parkı Hatay Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılmıştır.
Çocuk oyun alanları piknik alanları soyunma odaları duş kabinleri, seyir terası ve zipline eğlence merkezinin hazırlık işlemleri için kullanılacağı 2 adet zipline kulesi, çocuklar ile yetişkinlere özel 2 adet havuz, gölet içerisinde ulusal ve uluslararası standartlara uygun olarak imal ve monte edilmiş su kayağı, bir adet 1000 kişilik düğün salonu, gölet ve Antakya manzaralı iki adet kafeterya.
Batıayaz Yaylası
Günümüzde yöre halkı tarafından piknik yeri olarak kullanılan yayla, son yıllarda turistlerin de yoğun ilgisini görmektedir. Doğasına ve tertemiz havasına doyum olmayan Batıayaz Yaylası, Hatay gezinize mutlaka dahil olmalı.
Erzin - Kocadüz - Üçkoz - Bağrıaçık - Karıncalı Piknik Alanı
Erzin ve Osmaniye insanlarının yaz aylarında yoğun olarak kullandığı, çam ve köknar ağaçları arasında, doğal dokuya uygun tümüyle ahşap, basit yayla evlerinin bulunduğu yaylalar topluluğudur. Birbirlerine yakın olan yaylalar, doğa yürüyüşü (trekking) yapmaya elverişlidir. Yaylaların çevreleri baştan başa çam, ardıç, köknar, kekik, papatya ve diğer kır çiçekleri ile kaplıdır. Yayla evleri yöre halkınca kullanılmaktadır.
Belen İlçesi ve Atık Yaylası Piknik Alanı
İskenderun, Kırıkhan halkının rağbet ettiği ünlü Atık Suyu´nun kaynağının bulunduğu Atık Yaylası, Belen ilçesinin bir köyüdür. Çam, çınar ve meyve bahçeleri içerisinde bulunan yaylada kır kahveleri, bakkallar hizmet vermektedir. Yerleşim alanlarına ve denize yakınlığı nedeniyle daha çok ilgi görmektedir. Yaylada konaklama tesisleri, günübirlik yeme içme üniteleri vardır.
Kırıkhan Delibekirli Köyü ve Çataloluk Yaylası Piknik Alanı
Delibekirli köyü, Akdeniz Bölgesi´nin, her türlü meyve ve sebzenin yetiştiği bahçeler ve bağlar arasında kurulmuş şirin bir yayla köyüdür. Çataloluk Yaylası köye 7 km. uzaklıktadır. Yüzyıllık çınar ağaçlarının çevrelediği yayladan Kırıkhan ilçesinin içme suyu (Üngüzlü mevkiinden) sağlanmaktadır. Gezilmeye ve görülmeye değer bir yöredir. Delibekirli köyünde günübirlik yeme içme üniteleri, kır lokantaları ve kahveleri hizmet vermektedir.
Alan Yaylası (Kırıkhan) Piknik Alanı
Kırıkhan ilçesinden 18 km. uzaklıktadır. Havası, suyu ve doğasıyla çok ünlüdür. Çevresi tümüyle çam ormanları ile kaplı çok geniş bir alana yayılmış yayla, tüm güzelliği ile karşımıza çıkar. Aynı zamanda İskenderun ilçesine de 40 km’lik stabilize yolla bağlıdır. Bu yol üzerindeki Haymapınar, Değirmendere, Paşaoluk, Akarca ve Çamlıbel Yaylaları İskenderun ve çevre köylerinin halkı tarafından kullanılmaktadır. Bahar aylarında bin bir çiçeğin açtığı yaylada kamp kurmak ve piknik yapmak isteyenler tüm ihtiyaçlarını yanlarında götürmelidirler.
Dörtyol (Çökek) Yaylası Piknik Alanı
Tümüyle çam, ardıç ve maki türü ağaçlar ve kır çiçekleri kaplı, orman ile iç içe olan yayla 16 km stabilize yolla ulaşılmaktadır. Yörenin ahşap yayla mimarisine ve yer yer betonarme evlere rastlanan yayla, Dörtyol halkı yaz aylarında yoğun ilgi göstermektedir. Kamp kurmak, piknik yapmak ve baş başa gezintiler yapmak isteyenler, çadırlarını, uyku tulumlarını ve yiyeceklerini yanlarında götürmelidirler. Müftüler Piknik Alanı E-91 Uluslar arası Karayolu Sarımazı Mahallesinden köye 4 km uzaktadır. Güzelyayla (Soğukoluk) Antuan mevkinde orman içinde çardak, piknik alanları, umumi wc ve lavaboları ile bulaşık yıkama tezgahları ile halkın günübirlik piknik ihtiyaçlarına cevap verilmektedir.
Yorumlar