Gazapizm kimdir, gerçek adı nedir? sorusu 45. Pantene Altın Kelebek Ödül töreninde ödül almasıyla gündeme geldi. Haberimizde Gazapizm kimdir, gerçek adı nedir? sorusunun yanıtını bulabilirsiniz. İşte Gazapizm kimdir, gerçek adı nedir? yanıtı.
Gazapizm kimdir, gerçek adı nedir?
Gazapizm'in gerçek adı Anıl Acar'dır. Sahne adı ise Gazapizm'dir.
Gazapizm gerçek adıyla Anıl Acar 20.07.1988 tarihinde Elazığ da doğdu 1997 yılında ailesiyle birlikte İzmir e yerleşti.
Lisede tanıştığı Engin Erel (Gardiyan) ve Aykut Şahin (Sivo) ile birlikte hiphop kültürüyle ilgilenmeye başladılar.
2003 senesinde ilk rapini yazdı ve kendi evinde deneme kayıtları almaya başladı..
2004 senesinde Gardiyan ve Sivo ile birlikte YMF (Yalı Mcs Family) çatısını kurdular ve Balçova da kurdukları stüdyoda kendi kayıtları yanı sıra bir çok mc ye destek oldular..
İlk albüm çalışması olan "Az Kaldı" isimli mixtape albümünü çıkarttı Gardiyan la birlikte 2006 senesinde.. Bu albümle ilerde hedeflenen büyük bir kitlenin temeli atılmıştı istenilen başarılmıştı
İzmir de rap kitlesinin inanılmaz derecede düştüğü bir dönemdi bu ve böyle oluncada bir çok şehir dışından iyi konumlara sahip olan mc lerle çalışıp İzmir de her hafta sonu bir party veya konser düzenlediler.. Güzel bir kitle oluşmuştu tekrardan İzmir de.. Bu Gazapizm için zaman kaybı olsada geleceğe dönük güzel bir yatırımdı nitekim şu anda çok büyük kitlelere ulaşıyor rap organizasyonları..
2008 senesinde tekrardan Gardiyan la birlikte 2. ortak albümü olan "Kan Değil Katran" isimli albümünü internette paylaştı. Büyük bir kesime hitap eden bu albüm uzun zaman playlistlerdeki yerini aldı rapseverlerin..
Kendi ve toplum sorunlarını konu alan şarkıları bir çok rap severin beğenisini kazanmıştı. Aynı zamanda rapin isyan çıkışlı olduğunu ve hayatın boş olduğunu savunanlardandı..
İzmir, İstanbul, Antalya, Isparta, ve Bursa gibi şehirlerimizde konserler verdi..
2008 senesinde Gardiyan ve Sivo ile kaydettikleri Tehlikeli isimli demo parça Fuat Ergin in ilgisini çekti ve tekrardan Düzenlenerek 2009 da çıkan Fuat Ergin in KALBUM isimli bandrollü albümünde yer aldı ve Gazapizm in ilk yasal çalışması artık rap severlerin kulaklarındaydı ve artık Gardiyan ve Sivo ile birlikte KERBEROS olarakta çalışmalara başladılar
2009 senesinde hepten hayat sorunlarına yenik düştü ve psikolojik sorunlar yaşamaya başladı. Klinik Majör Depresyon teşhisi konuldu ve uzun bir dönem tedavi görmeye başladı.. Bu dönemlerde hastane gel-gitlerinden oldukça etkilenen ve sarsılan Gazapizm hastane süreclerinde yeni raplerini yazmaya devam etti..
2009 senesinin ortalarında adını hastalğından alan Majör Depresyon albümünü satışa sundu ve beklenen rakamların çok üstünde satmayı başardı
Aynı dönem içinde Ege üniversitesi öğrencileri tarafından amatör bir klip çekildi Tek Yanlış isimli parçaya.
Şimdiye kadar çalıştığı belli başlı isimler ise şunlardır.. Gardiyan, Sivo, Zorba, Fuat Ergin, Rapangels, Kadıköy Acil, Sansar Salvo, Narkoz, Sayedar, Despo, Talking Gunz..
Gazapizm ne demek, ne anlama gelir?
Gazapizm Kimdir? Nereden geliyor bu öfke, bu hiddet diye sorduğumuzda bize parmağı ile İzmir’in sokaklarını gösteriyor. O sokaklara girip baktığımızda, duvarların dile geldiğini görüyoruz; “Gazapizm sokaktır.“. Kendi deyimiyle üç tarafı deniz, dört tarafı acı dolu bir ülke diyen bir sokak çocuğunun öğretilerini anlatacağız sizlere. Gerçek adı Anıl Acar, rapin ağır abisi. 1988‘de Elazığ‘da dünyaya geldi. 1997‘de, Göztepe‘ye yerleşti. O dönem, okul yolları-mahalle falan derken sokakları ve içlerindeki hayatları gözlemlemeye başlamış olacak ki “Aklımda Çocukluğum” parçasında “Bak, sokakta kirlenenler; sokakları kirletmezler çünkü onlar gerçek.” diyecekti bizlere. Sokağın ruhunu, rap aracılığıyla insanlarla paylaşmayı seçti. Anıl Acar Gazapizm adını şu cümlelerle açıklamaktadır:
14 yaşındaydım. 'Gazap Kuşu' kendini dikenlere saplıyor ve hayatı boyunca yalnızca o zaman muhteşem bir ses çıkarır. Dünyadaki her sesten daha güzel bir ses. Diken kalbini deldikçe ses güzelleşir. Kitapta der ki; en güzel şeyler, büyük acılar pahasına elde edilir ve bunu herkes bilir. Bu benim duygu durumuma uygun bir hikâye. Hep böyle biriydim. Okuduğum şiirlerde bile böyleydim. Orhan Veli Kanık’tan hiç haz etmedim mesela ama Ahmed Arif’i çok sevdim. Orhan Veli bana çok naif gelir; davasız, kavgasız... Ama sanat benim için kavgadır. Bir derdin yoksa sanat icra etmemek gerekir. Öfke, isyanın temelidir. “Üzgün olmaktansa öfkeli olmayı yeğlerim” der ya Ulrike Meinhof. Ben de öyleyim. Çocukluğumdan beri en derin ve temel duygum öfkeydi. Yaşadığım olaylara verdiğim reaksiyonlar hep çok yüksekti. Öfkeliydim.
Yorumlar