Kim Yo-jong kimdir? Kuzey Kore lideri Kim Jong Un kardeşi kim?

Kuzey Kore lideri Kim Jong Un son dönemlerde aldığı kararlarla bir hayli konuşuluyor. Şimdi de kardeşi Kim Yo-jong devrede. Kuzey Kore lideri Kim Jong Un kız kardeşi Kim Yo-jong kimdir?

Kim Yo-jong kimdir? Kuzey Kore lideri Kim Jong Un kardeşi kim?
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:49
7 Şubat 2018 Çarşamba 16:23

Kuzey Kore lideri Kim Jong Un kardeşi Pyeongchang Kış Olimpiyatları için Güney Kore'ye gidiyor. Bu gelişmenin ardından Kim Yo-jong Un kim olduğu merak konusu oldu.

Kim Yo-jong kimdir?

Ülkenin eski lideri Kim Jong-il'in en küçük kızı ve Kim Jong-un'un öz kardeşi.
Kendisinden 4 yaş büyük ağabeyi Kim Jong-un ile yakın bir ilişkileri olduğu belirtiliyor. İkili aynı dönemde İsviçre'nin Bern şehrinde eğitim görmüştü. Komunist Parti Sekreteri'nin oğlu Choe Ryong-hae ile evli. Kim Yo-jong, 2011'de babasının ölümü sonrası düzenlenen devlet cenazesi ile ağabeyinin iktidara geldiği 2014 seçimlerinde ortaya çıkarak, bir anda dikkatleri üzerine toplamıştı.

2014'te propagandadan sorumlu bakanlıkta kilit bir pozisyona getirildi. İşi, ağabeyi Kim Jong-un'un toplum önündeki itibarını korumak, imajını güçlendirmekti. Bu dönemde ağabeyinin halkın karşısına çıktığı miting ve diğer etkinlikleri ile seyahat programlarını yönetirken, bir yandan da ona siyasi danışmanlık yaptı. Zaman zaman da devlet medyasının fotoğraflarında, ağabeyinin yanında göründü.

Kim Yo-jong Neden Güney Kore'ye Gidiyor?

Kuzey Kore'nin liderleri Kim Jong-Un'un kız kardeşinin Pyeongchang Kış Olimpiyatları için kurulacak üst düzey heyette yer alacağı bildirildi.

Güney Kore'de düzenlenecek 2018 PyeongChang Kış Olimpiyatları'na Kuzey Kore'nin katılımının yanı sıra, iki ülke arasındaki gergin ilişkilerin iyileştirilmesi ve Kore Yarımadası'nın nükleerden arındırılması konularının masaya yatırılması beklenirken, Seul'den yapılan açıklamada Kuzey Kore lideri Kim Jong Un'un kız kardeşi Kim Yo-jong'un olimpiyatlar için Güney Kore'ye gönderilmesi planlandığı söylendi. Daha önce Kim'in ailesinden hiç kimse Güney Kore'yi ziyaret etmemişti.

Kim Jong Un Kimdir?

Kim Jong Un, 8 Ocak 1982, 1983 veya 1984'de doğdu.Ebeveynleri, Kuzey Kore diktatörü Kim Jong Il ve eşi Ko Young Hee idi. Kim Jong Chul isminde bir ağabeyi ve Kim Yo Jong isminde bir kız kardeşi var .Bununla birlikte, ABD Hazine Departmanı tarafından Kim Jong Un'e yaptırım uygulanmasına yönelik yakın zamandaki eylem öncesi doğum tarihi 8 Ocak 1984 olarak belirtildi.

Bu dönemde, Kuzey Kore "Büyük Lider" Kim Il Sung tarafından yönetildi. Kim Jong Il mirasçıydı. Küçük Kim Jong Un İsviçre'ye yatılı okula gitmek üzere yola çıktı.Kim Jong Un'un resmi doğum yılı 1982 iken ülkede takvim yıllarının değişiklik göstermesi sebebiyle gerçek tarih tam olarak bilinemiyor.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar