Nusret'te et bedava mı 8 Mart 2019 | Nusret'in kadınlar günü menüsünde ne var

Nusret'te et bedava mı 8 Mart 2019 | Nusret'in kadınlar günü menüsünde ne var | Dünyaca ünlü et restaurant Nusret'te 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla siparişlerin bedava oldu söylendi. Peki Nusret'te et bedava mı 8 Mart 2019 sorusunu yanıtını sizler için araştırdık.

Nusret'te et bedava mı 8 Mart 2019 | Nusret'in kadınlar günü menüsünde ne var
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 12:02
8 Mart 2019 Cuma 15:52

Nusret'te et bedava mı 8 Mart 2019 | Nusret'in kadınlar günü menüsünde ne var | Dünyaca ünlü et restaurant Nusret'te 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla siparişlerin bedava oldu söylendi. Peki Nusret'te et bedava mı 8 Mart 2019 sorusunu yanıtını sizler için araştırdık.

Nusret'te et bedava mı 8 Mart 2019

Resmi Instagram hesabından açıklamarda bulunan Nusret Gökçe şu ifadeleri kullandı: Siz olmasaydınız biz olmazdık. Sizin yeriniz başımızın üstü. Yarın benim misafirimsiniz, tüm kadınları bekliyorum. 

Ankara

İstanbul

Dubai

Abudahbi

Doha

New York

Miami

Bütün şubelerimiz emrinizde sizleri bekliyor #saltbae

Nusret'in kadınlar günü menüsünde ne var

Başlangıç
Bahçe yeşillikleri, ceviz, tulum peyniri, kur üzüm, nar taneleri ve ekşisi

Ana Yemek
Lokum: Dilimlenmiş dana bonfile

Tatlı
Fıtıklı baklava, Maraş dondurması ile

İçecek
Köpüklü şarap

Nusret kimdir?

1983 yılında Erzurum'da dünyaya gelen Nusret Gökçe, maden işçisi bir babanın 5 evladından birisidir. 

Henüz iki yaşındayken ailesiyle birlikte Erzurum'dan Darıca'ya göç eden Nusret, maddi sebepler dolayısıyla Darıca Faik Şahenk Ortaokulu'nu altıncı sınıfta bırakmak zorunda kalmıştır. 

Meslek hayatına Bostancı'daki kasaplar çarşısında başlayan Nusret, uzun bir süre kasp çıraklığı yapmıştır. Büyük bir kasap dükkanında 10 ustayla aynı anda çalışan Nusret, günde 18 saat aktif olarak çalışmıştır. Et doğramadaki profesyonelliğini dar zamanda çok iş yapma konusuna borçlu olan Nusret, ilk olarak 2007 yılında İstinye Park'ta açılan kasap-restoran konseptinde çalışmaya başlamıştır. Bu deneyimin ardından Dünya üzerindeki diğer restoran konseptlerini görmek isteyen genç girişimci, Arjantin'e doğru yola çıkmıştır. 

Cebindeki son parası ve kredi kartından çektiği 7 bin TL ile gittiği Arjantin'de kasapları ve restoranları gezen Nusret, sektör hakkında fikir edinmeyi başarmıştır. 

Türkiye'ye döndüğünde aynı işyerinde çalışmaya devam eden Nusret, bu deneyimleri işine aktarmayı başarmıştır. 'Lokum', 'Ceviz', 'Kafes' gibi ğişmiş et türlerini ilk kez kendisinin yaptığını iddia eden dünyaca ünlü restoran sahibi, bu kez yeni deneyimler için Amerika'ya gitmeyi kafasına koymuştur. Zor şartlar altında aldığı üç aylık Amerika vizesinin ardından New York'un en bilindik dört restoranında para almadan çalışmış ve yaptığı mönü New York Times'da yayınlanmıştır. 

Türkiye'ye yeniden döndüğünde bu kez işsiz olan Nusret, kendi iş yerini açmak için çabalarına başlamıştır. Kendisine eski bir arkadaşı olan Mithat Erdem'i melek yatırımcı olarak seçen genç girişimci, arkadaşıyla beraber ilk restoranın temelini atmıştır. Arkadaşından aldığı parayı 5-6 ay içerisinde geri ödeyen Nusret, borcunu ödedikten sonra yoluna bir süre tek devam etmiştir. 

2009 yılına kadar tek olarak devam ettiği işletmesine, 2012 yılı itibariyle Doğuş Grubu ortak olmuştur. Eskiden 1800 TL maaşla çalıştığını, şu an ise 400 çalışan istihdam ettiğini belirten Nusret, yaptığı etleri yemek için yurtdışından özel jetleriyle müşterilerinin geldiğini ve bunun kendisi için büyük bir mutluk olduğunu ifade ediyor. 

Nusr-et’in Kurulması 

Bu işi kendi yapmak istediği halde kendi yerini açacak kadar parası yoktu ve eski dostu olan Mithat Erdem ile birlikte ortak bir dükkan açarak ilk adımı atmıştır. İstenilenden de hızlı büyüyen Nusret çok kısa bir sürede iş için yatırdığı parayı çıkardıklarını söylemiştir. Dükkan zincirleri kuran Nusret yalnızca Türkiye’de değil dünyanın değişik yerlerinde kasap ve restoran dükkanı iş yapmaktadır. Nusret Gökçe için bir dönüm noktası olan 2007 yılında İstinye Park’ta kasap ve restoran işinde çalıştığı yıllardır. Nusret kasaplık işinde kendini geliştirmek için Amerika, Japonya gibi birçok dış ülkeye giderek bu mesleğin oralarda nasıl olduğuna kendi gözleri ile bakmıştır. Birçok Yabancı ülkelere giden Nusret bu işi kafasına koymuştur ve yabancı dili olmadığı halde oralara giderek bu işin pratikliğini sağlamıştır. 

Son maaşı ve 9 bin lira gibi bir parayı bankadan kredi çekerek gittiği Arjantin’de 3 ay kalarak kasapları, restoranları ve çiftlikleri gezerek bilgi edinmiştir. Memleketimize döndüğünde maaşlı işine devam etmiştir. Edindiği iş deneyimlerini Türkiye’de uygulamaya kafasında kurgulayan Nusret neler yapacağını kafasında netleştirmiştir. O zamanlar çalıştığı restoran da edindiği birçok deneyimi uygulamaya başlamıştır. Nusret bununla yetinmeyip 2010 yılında Amerika’ya gitmiştir. Oraya giderek Amerika’nın en meşhur dört restoranında ücret almadan çalıştığını da söylemektedir. Yeniden Türkiye’ye geri döndüğünde maaşlı işinden de olmuştur lakin amacı zaten kendi dükkanını kurmaktır.

 

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar