Paulo Dybala kimdir, kaç yaşında, hangi takıma transfer olacak?

Paulo Dybala kimdir, kaç yaşında, hangi takıma transfer olacak? Atlecio Madrid'den Barcelona'ya transfer Griezmann yerini doldurmak için yönetim harekete geçti. Peki Paulo Dybala kimdir, kaç yaşında, hangi takıma transfer olacak?

Paulo Dybala kimdir, kaç yaşında, hangi takıma transfer olacak?
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 12:03
15 Mayıs 2019 Çarşamba 15:57

Paulo Dybala kimdir, kaç yaşında, hangi takıma transfer olacak? Atlecio Madrid'den Barcelona'ya transfer Griezmann yerini doldurmak için yönetim harekete geçti. Peki Paulo Dybala kimdir, kaç yaşında, hangi takıma transfer olacak? sorularının yanıtlarını haberimizde ulaşabilirsiniz.

Atletico Madrid, 18 Mayıs Cumartesi günü Levante karşısında son kez taraftarın karşısına çıkacak olan Griezmann'ın yerini Juventus'tan doldurmak istiyor. İspanyol ekibi Juventus'un Arjantinli on numarası Dybala'yı transfer etmek istiyor. Dybala bu sezon ligde Juventus formasıyla 28 maçta 5 gol atıp, 6 da asist yaptı.

Barcelona ile sözleşme imzalayacağı gündemde olan Griezmann, Atletico Madrid'in Twitter hesabından yayımlanan video ile taraftarlarına veda etmişti.

Paulo Dybala kimdir, kaç yaşında?

Paulo Dybala, 15 Kasım 1993 tarihinde Arjantin, Cordoba'nın Laguna Larga ilçesinde dünyaya geldi. Futbola Arjantinli kulüp Instituto altyapısında başlayan Dybala, ilk profesyonel sözleşmesini de 2011 senesinde Instituto ile imzaladı. 

Yanlızca bir sezon formasını giydiği Instituto'da göz dolduran genç forvet, çıktığı 40 maçta 17 gol atarak takımına katkıda bulundu. 2012 senesinde İtalya'nın köklü kulüplerinden Palermo'ya transfer olan Dybala, 2012-15 yılları arasında forma şansı bulduğu 90 maçta 21 kez rakip ağları havalandırdı. Serie B'de mücadele eden takımıyla birlikte, 2013-14 sezonunda Serie B Şampiyonluğu yaşadı. 

2015 senesinde 32 milyon € karşılığında İtalyan devi Juventus'a transfer oldu. Şu ana dek takımı Juventus ile 2015-16 sezonunda lig şampiyonluğu gören futbolcu, aynı sezon Coppa İtalia'yı ve 2015 senesinde de Supercoppa Italiana'yı kazandı. Paulo Dybala, aynı zamanda 2015 senesinden bu yana Arjantin Milli Takımı forması giymektedir. 

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar