Signal uygulaması nedir? Signal ile WhatsApp arasındaki farklar neler?

Gelişen teknolojiyle birlikte mobil mesajlaşma uygulamaları da popülerlik kazanıyor. Sosyal çevreyle iletişim kurmanın en etkin uygulamalarından biri de Signal Messenger. Peki ya uygulamanın WhatsApp ile arasındaki farkları neler?

Signal uygulaması nedir? Signal ile WhatsApp arasındaki farklar neler?
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:55
19 Temmuz 2018 Perşembe 16:45

Güvenli mesajlaşmaya önem veren kullandığı uygulama olarak bilinen Signal uygulamasını mercek altına aldık. Günümüz teknolojiyle birlikte mobil cihazlarla iletişim kurmak kaçınılmaz oluyor. Signal mesajlaşma uygulaması da çevremizle iletişim kurmak için çeşitli özellikler sunuyor.

Signal uygulaması nedir?

Kısa mesaj ile beraber sesli ve görüntülü arama seçenekleriyle de karşımıza çıkan Signal Messenger, uygulama üzerinden yapılan tüm konuşmaları şifreleyerek kullanıcı güvenliğini ön planda tuttuğunu kanıtlıyor. Bilgilerinin gizliliğine önem veren kullanıcılar için son derece ideal olan Signal Messenger uygulamasının birçok farklı özelliği bulunuyor.

Signal uygulaması nasıl çalışıyor?

Bu uygulamayı kullanmak için telefon numaranızın olması yeterli. Ek bir üyeliğe gerek kalmadan uygulama hattınıza kısa mesaj olarak gönderdiği doğrulama kodu girildikten sonra kullanıma açılıyor. Bu adımların ardından telefon rehberinizde kayıtlı ve Signal Messenger uygulamasını kullanan diğer kişiler ile pratik bir şekilde konuşmaya başlayabilmeniz mümkün.

Signal uygulamasının özellikleri neler?

Signal uygulaması basit bir ara yüze sahip ve kullanıcı dostu. Metin mesajının yanı sıra fotoğraf ve video mesajları da gönderme imkanı sunan uygulama ile sohbet esnasında çeşitli paylaşımlarda bulunabiliyor. Bu uygulamanın en önemli özelliklerinden biri grup sohbeti özelliği sunması. Birden fazla kişiyle iletişime geçilecek. Open Whisper Systems tarafından geliştirilen Signal Messenger, güvenlilik ve gizliliğe verdiği önem dolayısıyla aldığı üst düzey önlemlerle dikkatleri çekiyor.

Uygulamanın aynı zamanda “kaybolan mesaj” işlevi oldukça pratik bir kullanım sunuyor. Bu özellik sayesinde sohbet içerisinde gönderilen yazı ve görseller, 5 saniyeden 1 haftaya kadar olan sürelerden birinin seçilmesi durumunda söz konusu sürenin sonunda kaybolacak şekilde uygulamada yer alıyor. Böylece üzerinden belli bir süre geçen sohbetlerin uygulama tarafından otomatik olarak silinmesi ile telefon hafızasında yer kaplanması engelleniyor.

Signal ve Whatsapp arasındaki farklar neler?

Signal’de tüm sesli ve görüntülü aramalarınız, dosya paylaşımlarınız, kısacası uygulama içinde gerçeklesen her şey üst düzey şekilde şifreleniyor. Biri elinizden telefonunuzu zorla almadığı sürece, hiç kimse araya girip konuşmalarınızı göremez. Ses aramasındaki ağır şifrelemeden dolayı arama bir kaç saniye geç başlasa da ses kalitesi çok yüksek ve WhatsApp’taki kesilmeler yaşanmıyor. WhatsApp kişi listenizi şifrelemiyor dolayısıyla listeniz ve kimlerle hangi saatte görüştüğünüzün kayıtları, sunucularına kaydediliyor. Signal’de ise her şey şifreleniyor. WhatsApp’ta mesajlarınız telefonunuzda durduğu sürece şifreli korunuyor ancak herkesin zorunlu olarak tüm konuşma geçmişinin yedeğini (back-up) alıyorlar. Signal’de ise telefonunuzun bile yedeğini alsanız, hiç bir şekilde konuşmalarınız buna dahil olmuyor.

Yorumlar