2018 EKPSS sonuçları ne zaman açıklanacak?

ÖSYM’nin  22 Nisan’da gerçekleştirdiği 2018 EKPSS sınav sonuçlarının, sınav sorularının ve cevaplarının ne zaman açıklanacağı merak ediliyor. 2018 EKPSS sonuçları ne zaman açıklanacak? EKPSS soru ve cevapları..

2018 EKPSS sonuçları ne zaman açıklanacak?
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:52
17 Mayıs 2018 Perşembe 09:00

22 Nisan tarihinde EKPSS(Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı) gerçekleştirildi.  Sınava giren adaylar ise EKPSS sınav sonuçlarının ne zaman açıklanacağını araştırmaya başladı. Sınav soruları ve cevapları açıklandı mı? İşte EKPSS sınavına dair merak edilenler haberimizde..

2018 EKPSS sınavı 22 Nisan’da yapıldı. Engelli bireylerin kamuda yer almaları için düzenlenen EKPSS sınavının 2018 yılına ait sınavları yapılmış oldu. Sınava giren adaylar şimdi sınav sonuçlarını, sınav sorularını ve cevaplarını merak ediyor.

EKPSS soru dağılımı ve sınav süresi nasıl?

Sınavda Genel Yetenekten 30 soru, Genel Kültürden 30 soru olmak üzere toplam 60 soru soruldu. Genel Engelli Grubundan Ortopedik, Ruhsal ve Duygusal, Süreğen (kronik) Hastalıklara Sahip Engellilerin sınav süresi 60 dakika, Yaygın Gelişimsel Bozukluğu Olanlar (otizm spektrum bozukluğu (OSB), Asperger, RETT Sendromu, Dezintegratif Bozukluk vb.), Özgül/Özel Öğrenme Güçlüğü Olanlar (Dikkat Eksikliği, Hiperaktivite, disleksi vb. olanlar), Dil ve Konuşma Bozukluğu Olanların sınav süresi 80 dakika, Okuyucu veya okuyucu-işaretleyici yardımı alarak soru kitapçığını hiç okuyamayan CP hastalarının sınav süresi 110 dakika oldu.  

2018 EKPSS sonuçları ne zaman açıklanacak?

ÖSYM resmi internet adresinde yer alan bilgilere göre, 22 Nisan Pazar günü 81 ilde tek oturumda gerçekleşen EKPSS sınav sonuçları 17 Mayıs 2018 tarihinde açıklanacak. Ondan evvel 02-16 Mayıs 2018 tarihleri arasında ise, kura başvuruları gerçekleşecek. Adaylar, sınav sonuçlarını T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden ve mobil uygulamalarından öğrenebileceklerdir.

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Özer: "Bu yıl 88 bin 833 adayımız sınava başvurdu. Bugün 81 il merkezinde gerçekleştirdiğimiz EKPSS sınavında adaylar için öğrenim ve engel durumlarına göre 27 farklı soru kitapçığı hazırlandı" "62 bin 950 aday ortaöğretim, 13 bin 524 aday önlisans, 12 bin 359 aday ise lisans alanından sınava başvurdu"

EKPSS değerlendirmesi nasıl yapılacak?

EKPSS’de uygulanan testlere verilen cevaplar her test için ayrı ayrı değerlendirmeye alınacaktır. Her adayın, testlere verdiği doğru ve yanlış cevapların sayısı saptanacaktır. Doğru cevap sayısından yanlış cevap sayısının dörtte biri çıkarılarak adayın ilgili testten almış olduğu ham puan bulunacaktır. İlgili testte en az bir cevabı bulunan adayların bu testten aldıkları ham puanlar kullanılarak o testin ortalama ve standart sapması bulunacaktır. Daha sonra, bu ortalama ve standart sapma kullanılarak tüm adaylar için ortalaması 50, standart sapması 10 olan standart puanlar hesaplanacaktır. Hesaplanan standart puanlar Genel Yetenek ve Genel Kültür Testlerinin her birinin ağırlığı 0,5 olacak şekilde ağırlıklandırılarak adayların ağırlıklı puanları hesaplanacaktır. Ağırlıklı puanların en küçüğü 40, en büyüğü 100 olacak şekilde puanlara dönüştürülerek adayların ortaöğretim düzeyi için EKPSSP1, ön lisans düzeyi için EKPSSP2, lisans düzeyi için EKPSSP3 puanları hesaplanacaktır. Sınavdan sonra ÖSYM Başkanlığı veya yargı mercileri tarafından iptaline karar verilen sorular değerlendirme dışı bırakılarak geçerli soruların puan değerinin yeniden saptanması suretiyle puanlama yapılacaktır.

EKPSS nasıl yapılır, geçerlilik süresi nedir?

EKPSS diğer kamu personel alım sınavlarından farklı olarak yapılır.  Sınav soruları engelli bilgi, yetenek ve becerilerini ölçecek şekilde hazırlanır. EKPSS sonuçları sınavın yapıldığı tarihten itibaren iki yıl içerisinde yapılacak sınava kadar geçerlidir. Ancak bu süre içinde yeni bir sınavın yapılamaması durumunda sınav sonuçları, bir sonraki sınava kadar geçerli olmaya devam eder.

EKPSS yerleştirme şartları neler?

-Türk vatandaşı olmak,

-18 yaşını tamamlamış olmak,

-Atanacağı kadro için istenilen öğrenim düzeyine sahip olmak,

-Kamu haklarından mahrum bulunmamak,

-Devlet memuriyetine engel suçlardan hükümlü olmamak,

-Askerlikle ilişiği bulunmamak.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar