2018 Tomorrowland Festivali nerede, ne zaman yapılıyor?

Dünyanın en büyük müzik festivallerinden biri olarak bilinen Tomorrowland Festivali hakkında tüm merak edilenleri derledik. Tomorrowland Festivali nedir, nerede yapılır? 2018 Tomorrowland Festivali hangi tarihlerde yapılacak?

2018 Tomorrowland Festivali nerede, ne zaman yapılıyor?
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:52
24 Nisan 2018 Salı 12:26

Elektronik müzik tutkunlarının sıkı takip ettiği ve Avrupa’nın en büyük müzik etkinliklerinden biri olan Tomorrowland Festivali 2018 detayları merak ediliyor. Her yıl coşkuyla karşılanan ve biletlerin satışa sunulduğu anda biten büyük festivalin detayları haberimizde.

Tomorrowland Festivali Nedir, İlk Ne Zaman Başladı?

Tür: Elektronik Dans Müziği

Tomorrowland Festivali’ni sadece festival olarak algılamayın. Hayatınız boyunca dahil olabileceğiniz en eşsiz etkinliklerden biri. Büyük müzik gruplarını buluşturan Tomorrowland Festivali ilk kez 2005 yılında Belçika’da düzenlendi. Bu festival dünyanın dört bir yanından gelen müzikseverlere unutulmaz bir eğlence sunuyor. Tomorrowland Festivali heyecanına siz de katılmak istiyorsanız aylar öncesinden takip edip bilet yakalamanız gerekiyor. Çünkü söylenenlere göre biletler satışa çıktığı anda bitiyor.

Tomorrowland Festivali Nedir, Nerede Yapılıyor?

Belçika’nın Brüksel ile Antwerp arasında kalan, Boom diye bir bölgesinde  devasa bir alan kuruluyor. Devasa derken öyle Rock’n Coke, One Love’ı falan bir kenara koyun, gerçekten devasa bir alandan söz ediyoruz. Sonra, elektronik müzik piyasasında sözü geçen bütün isimleri bir araya getiriyor. İşte o isimlerden bazıları; Armin Van Buuren, David Guetta, Swedish House Mafia, Avicii, Tiesto, Afrojack Steve Aoki, the Bloody Beetroots, Fatboy Slim, Moby..

Konum: Provinciaal Recreatiedomein De Schorre, Boom, Belçika

Tomorrowland Festivali 2018 Ne Zaman?

Tarihler: 20 Temmuz -29 Temmuz 2018

Bu etkinlik genellikle Temmuz ayında gerçekleştiriliyor.  Biletler ise genellikle Şubat ayında satışa sunuluyor. Tomorrowland Belçika, Brazilya ve Amerika’da gerçekleşmektedir. İlk olarak Belçika’nın Boom kentinde düzenlenmiş ve daha sonra Avrupa ve dünyanın en iyi festivallerinden biri haline gelmiştir.

Tomorrowland Festivali Biletleri Ne Kadar? Festivale Nasıl Gidilir?

Birçok bilet kategorisi mevcut. Bilet fiyatları genelde 200 Euro’dan başlıyor. Bu etkinliğe gitmek sandığınız kadar zor değil. İlk işiniz uçak biletinizi ayarlamak. Charleroi veya Brüksel Havalimanı’na geldikten sonra toplu taşımayla alana gelebilirsiniz. Diğer bir seçenek ise Brüksel Havalimanı’ndan Mechelen’e trenle geçerek, Dreamville’e gelen özel treni kullanabilirsiniz. Biletlerinizi Global Journey ya da General Tickets şeklinde alabilirsiniz.

Dilerseniz sadece bilet alarak festival zamanı şehirde ayarladığınız otel ya da hotelde konaklayarak, gel-git yapabilirsiniz. Fakat festival alanından çıkmak istemiyorum derseniz, pek çok seçenek mevcut. Sadece 3 günlük bilet olduğu gibi, 3 günlük VIP bilette bulunmakta. Ayrıca Tent Camping, Easy Tents, Dream Lodges ve TomorrowWorld Manors gibi konaklama seçenekleri de var. Yani dilerseniz kendi çadırınızı getirebilir, dilerseniz Tomorrowland’a ait çadırlarda kalabilir, dilerseniz bungalov tipi konaklamayı tercih edebilir ya da tamamen farklı alanlardan da yararlanacağız konaklamayı tercih edebilirsiniz.

Tomorrowland Festivali Hakkında Bilmeniz Gerekenler

-Festivalde 20 ayrı sahne bulunuyor ve hepsi birbirinden farklı temaya sahip.

-Festivalin çılgınlığı Belçika’da olması. Çünkü havanın aniden değişeceği kesin. Aniden her yer yağmur çamur olabilir.

-Etkinliğin olduğu yerde konaklamayı düşünüyorsanız mutlaka yağmur çizmeniz olsun. Tomorrowland’in festivalcilere sağladığı bir meteroloji uzmanı da mevcut ve size ne zaman çadırda kalmanız gerektiğini, ne zaman göl kenarında eğlenebileceğinizi haber veriyor.

-Konaklama ile ilgili ayarlama yaparken, festival alanında çadır ayarlayabileceğinizi de seçenekleriniz arasında bulundurun.

-Festival alanına ulaşım için birkaç seçeneğiniz var;  Brüksel ya da Charleroi Havaalanı’ndan toplu taşımayı kullanabilirsiniz. Eğer festivalin gerçekleştiği hafta sonundan önceki Perşembe Brüksel Havaalanı’nda olacaksınız, havaalanından trenle Mechelen’e gidebilir ve buradan Dreamville’e özel olarak giden trene binebilirsiniz.

-Festival alanında süpermarket, barbekü alanı, duş, doktor gibi hizmetler mevcut. Ayrıca kamp alanına dışarıdan yiyecek ve içecek de sokabiliyorsunuz.

- Tomorrowland Festivali’nde 21 yaş sınırı vardır ve bu yaşın altındakiler etkinliğe katılamıyor.

Yaklaşan Tarihli Dünyanın En Büyük Festivalleri

Coachella Valley Müzik ve Sanat Festivali, ABD
13-22 Nisan 2018 tarihinde gerçekleşti.

Los Angeles, California’da 1999’dan beri düzenlenen Coachella, hem müzik, hem sanat, hem eğlence hem de kamp keyfini bir arada sunuyor. Dünyanın dört bir yanından müdavimi olan festivalin biletleri, satışa çıktıktan sonra saatler içinde tükeniyor.

New Orleans Caz Festivali, ABD
27 Nisan-7 Mayıs 2018 tarihleri arasında.

Louisiana’nın meşhur müzik ve kültür festivali New Orleans Caz Festivali, her yıl blues’dan R&B’ye, folk’tan Latin müziğe kadar birçok tarzın bir arada dinlenebildiği çok renkli bir festival.

Sónar, İspanya
14-16 Haziran 2018 tarihleri arasında.

Elektronik müzik, teknoloji ve yaratıcılığı Barselona’da bir araya getiren Sonar, 1994’ten beri dünyaca ünlü elektro müzik sanatçılarını konuk ediyor. Müziğin yanında, yaratıcı toplulukların ve sıradışı dijital fikirleri olanların katılımına da açık olan Sónar Haziran’da seni bekliyor.

Sziget Festivali, Macaristan
8-15 Ağustos 2018 tarihleri arasında.

Budapeşte’nin Tuna Nehri üzerindeki şirin bir adası olan Óbudai-Sziget’te (Özgürlük Adası) düzenlenen Sziget Festivali, her yıl 400 bin kişiyi ağırlıyor. Bir hafta süren festival, 50 mekanda yaklaşık 200 etkinliğe ev sahipliği yapıyor. Poptan metale, Jazz’dan klasik müziğe kadar birçok farklı janrdan sanatçıyı dinleyebileceğin festivalde, aynı zamanda harika bir tatil de yapabilirsin.

Burning Man, ABD
26 Ağustos-3 Eylül 2018 tarihleri arasında.

Nevada çöllerine kurulan Burning Man, organizatörlerinin bile tanımlayamadığı (“Burning Man’e hiç gelmemiş birisine bu festivali anlatmaya çalışmak, kör birisine rengi anlatmaya çalışmak gibidir.” demişler), oldukça özgün bir festival. Birbirinden ilgi çekici enstalasyon ve heykelin de sergilendiği festivalde müzik ve sanat etkinliklerinin yanında devasa partiler de düzenleniyor.

Roskilde Festivali, Danimarka
30 Haziran-7 Temmuz 2018 tarihleri arasında.

Avrupa’nın en büyüklerinden Roskilde, 1970’lerde iki üniversite öğrencisi tarafından hippi temalı olarak düzenlenmeye başlanmış bir festival. Şimdi, 5 büyük ana sahneye sahip, uçsuz bucaksız ovasına binlerce çadırın kurulduğu, spor yapmak isteyenler için basketbol ve futbol sahaları ile tenis kortları bile inşa eden Roskilde, dünyanın en büyük müzik festivallerinden biri. Festivalin en eğlenceli etkinliklerinden biri de Çıplak Koşu. Koşuyu kazananlar bir sonraki senenin festivaline bedava bilet kazanıyor.

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar

Metin Mete Yılmaz En beğenilen yorum
Gerçekten uzun zamandır düşündüğüm ve gitmek istediğim bir festival fakat bilet fiyatı ve uçak biletini hesaba katınca maliyet yükseliyor.Ayrıca bir grup halinde gidilse oraya en azından daha rahat olur diye düşünüyorum.Acaba var mı bu şekilde düşünen?