Tarihi İpek Yolu üzerinde yer alan Burana Kulesi, şehre çok yakın bir mesafede konumlanan 9. Yüzyıldan kalma tarihi bir yapı. Karahanlılar döneminde minare ve gözetleme kulesi olarak kullanılan kulenin orijinal hali 45 metre uzunluğunda iken 15. Yüzyılda yaşanan bir deprem sonrası 25 metreye kadar düşmüş..
16. yüzyıldan tüm ihtişamıyla günümüze kalan şehrin en önemli dini yapısı Rabat Abdul Han Camii, Oş’un ibadet merkezi olarak kabul edilir. Büyüklüğü ve ihtişamlı mimarisiyle göz dolduran camii, Süleyman Dağı üzerinde yer alan önemli bir turistik noktadır aynı zamanda.
Tarihiyle tüm dünyaya adını duyuran Fergana Vadisi, Oş şehrine ev sahipliği yapan harika bir doğa oluşumu. Eski dönemlerde Çin’den Ortadoğu ve Avrupa’ya uzanan İpek Yolu üzerinden geçen tüm ticaret kervanlarının durak noktası olan vadinin, muhteşem görüntüsü görenleri kendine hayran bırakıyor.
Sultan İbrağimov adlı Oş Milli Drama Tiyatrosu'nda, "Dede Korkut" isimli tiyatro oyunun 19 Nisan'da sahnelenmesi ile başlayacak olan kutlamalar, 20 Nisan'da kent meydanında Türk Dünyası Etno Festivali ve Türk Dünyası Birlik Yürüyüşü ile devam edecek. Aynı gün, Oş Devlet Üniversitesi'nde (ODÜ) "Kültürlerin merceğinde antik Oş kenti" konulu uluslararası konferans ve Alımbek Datka Etno Müzesi'nde "Süleyman Dağı'nda Türk Dünyasının Sanatı" adlı konser düzenlenecek.
Program kapsamında, 21 Nisan günü "Büyük İpek Yolu üzerindeki Oş kenti" konulu Uluslararası Forumu ile Oş Kırgız-Özbek Üniversitesi'nde, Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO), Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı (TÜRKSOY) ve İslami Eğitim, Bilim ve Kültür Organizasyonu (ISESCO) yedinci toplantısı da yapılacak.
Türk dünyasını bir araya getirecek üç günlük kutlama programı, Türk Dünyası Halk Oyunları Yarışması ve gala konseri ile son bulacak.