Apple iPhone SE 2 ne zaman çıkacak? Apple iPhone SE 2 özellikleri nedir?

Apple yeni akıllı telefon modellerini tanıtmak için geri sayıma başladı. Yaz aylarının hemen ardından tanıtılması beklenen yeni akıllı telefon modellerinden İPhone SE 2 modeli merak edilmeye başladı. Peki Apple iPhone SE 2 ne zaman çıkacak? Apple iPhone SE 2 özellikleri nedir? Detaylar haberimizde

Apple iPhone SE 2 ne zaman çıkacak? Apple iPhone SE 2 özellikleri nedir?
Son Güncelleme: 23 Ağustos 2019 Cuma 11:52
2 Mayıs 2018 Çarşamba 14:09

Apple iPhone SE 2 ne zaman çıkacak? Apple iPhone SE 2 özellikleri nedir? iPhone SE 2 özellikleri. 

iPhone'ın yeni tanıtacağı modellerinin X serisinin devamı niteliğinde akıllı telefonlar olması bekleniyor. Diğer yandan ise sürpriz bir model için daha iddialar gündeme gelmeye başlamış durumda. Uzun süredir beklenen iPhone SE 2 akıllı telefonları için son olarak ise taslak görsellerini paylaşmıştık. Şimdi ise yeni modelin en net render görselleri ortaya çıktı. Görsellerden sonra teknik detaylar konusunda da çok daha fazla bilgi elde etme şansımız oldu. Peki Apple iPhone SE 2 ne zaman çıkacak? Apple iPhone SE 2 özellikleri nedir?

iPhone SE 2 Nasıl Özelliklere Sahip Olacak?
Son render görsellerinin paylaşılmasının ardından markanın yeni seri akıllı telefonu hakkında daha fazla bilgi elde edilmiş oldu. Görsellere baktığımız zaman iPhone SE 2 akıllı telefonlarının ekran kısmında iPhone X tasarımını yansıttığını görüyoruz.Apple’ın yeni küçük iPhone’unda da iPhone 5 hatlarını koruyacağı söyleniyor. Akıllı telefon piyasasının neredeyse tamamı daha büyük ekran yönünde hareket ederken, küçük boyutlu akıllı telefonlara önem veren çok az sayıda şirket bulunuyor. Telefon üreticilerinin çoğu, küçük boyutlu akıllı telefonlarını giriş seviyesine hitap edecek şekilde geliştiriyor. Bu cihazların performansı düşük, kamerası zayıf, ekranı ise düşük çözünürlüklü oluyor.

Apple iPhone SE 2 ne zaman çıkacak?

Çentik kısmını barındıran ve çerçevesiz bir akıllı telefon olarak görülen yeni modelin, arka kısımda ise 1.nesil serinin tasarımını birebir olarak yansıttığı görülmekte. Yine tek arka kamera kullandığını gördüğümüz akıllı telefonların, teknik kısımda da ilk seriyi yansıtacak detaylara bulunabilir. Buna göre telefonların 4.7 inç bir ekranı olması ve A10 Fusion işlemcilerinin kullanılması beklentisi hakim. Tüm bu özellikler ve yeni tasarım detaylarıyla beraber iPhone SE 2 akıllı telefonlarının tanıtımı içinse WWDC 2018 etkinliğini beklememiz gerekiyor.

iPhone SE 2'nin diğer özellikleri nelerdir?

Üst seviye donanımları küçük boyutlara sığdıran yalnızca iki marka bulunuyor: Apple ve Sony. Apple SE serisinde 4 inçlik ekran kullanırken, Sony Compact serisinde 4,6 inç boyutunu tercih edebilir.

Apple’ın bir süredir iPhone SE 2 modeli üzerinde çalıştığı konuşuluyordu. Bu ay piyasaya çıkacağı iddia edilen iPhone SE 2’nin çizimleri sızdırıldı. Çizimlere göre yeni SE modelinde de modifiye edilmiş iPhone 5 kasa tasarımı kullanılacağı iddia ediliyor.

Apple iPhone SE 2 ne zaman çıkacak Apple iPhone SE 2 özellikleri nedir

 

Cihazın çizimlerinde yapılan en büyük değişikliğin, ön taraftaki fiziksel butonun kaldırılması olduğu görülüyor. Ayrıca 3,5 mm kulaklık girişi de mevcut olmadığı bilgisine ulaşıldı. Arka tarafında tek kamera bulunan iPhone SE 2’nin ekranının ne boyutta olacağı ise çizimlerden anlaşılmıyor. Butonu kaldıran Apple’ın bir sürpriz yaparak iPhone X’daki gibi kasanın ön yüzeyini kaplayan bir ekran sağlanabilir.

Ortaya atılan bir iddiaya göre, iPhone SE 2’de True Depth kameraya da yer verilecek. Parmak izi okuyucusu kaldırılan iPhone için True Depth kameraya geçiş mantıklı bir hamle olabilir. Fakat Apple’ın bu teknolojiyi daha ucuz fiyatla sattığı SE serisine getirmemesi olasılığı da bulunuyor. iPhone SE 2’nin bu ay piyasaya çıkacağı söylentileri hakim. İbrahim Kızılırmak ve Ruşen Göbel şimdilik Apple iPhone SE 2 özellikleriyle ilgili bu bilgileri aktardı. Bakalım iPhone SE 2 nasıl olacak?

Bu içeriğimize de göz atabilirsiniz clear_all

Yorumlar